opc_loader
Merken

Italeri 6176 La Haye Sainte STABLES Waterloo 1815

Artikelnr: Italeri 6176

La Haye Sainte STABLES Waterloo 1815

La Haye Sainte is een typische vierhoekige Brabantse boerderij die een belangrijke rol speelde tijdens de Slag bij Waterloo op 18 juni 1815. De boerderij met een centrale binnenplaats ligt in Lasne, op de weg van Charleroi naar Brussel, aan de voet van een kleine heuvel. De weg leidt van La Belle Alliance (waar het hoofdkwartier van Napoleon die ochtend was) door het centrum van het Franse bataljon, tot op het knooppunt van de heuvelrug en vervolgens naar Brussel. De hertog van Wellington plaatste de meerheid van zijn troepen aan weerszijden van de weg achter de heuvel. De helling hield hen uit het zicht van de Fransen.

Tijdens de nacht van 17 op 18 juni werd de toegangsdeur naar de binnenplaats van de hoeve door de bezette troepen gebruikt als brandhout. Zo werd die ochtend het King's German Legion (KGL) bij aankomst, onder begeleiding van majoor George Baring verplicht om tijdens die strijd overhaast de deur te herstellen en versterking aan te vragen. Er werd versterking gevraagd aan het 2de Light bataljon van het King's German Legion en aan het 1ste Light Bataljon (KGL) onder majoor Dietrich Wilhelm Stolte. De 1ste Light bataljon van de KGL werd ondersteund door 1/2 Nassau Regiment en de Light Company van het 5de linie van het bataljon KGL. Het merendeel van dit samen gevormde leger was uitgerust met een Baker rifle in tegenstelling tot het Britse leger, dat was uitgerust met de Brown Bess musket.

Schaal 1:72

Italeri 6176 

35,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen ()
Italeri 6176 La Haye Sainte STABLES Waterloo 1815 heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Italeri 6176 La Haye Sainte STABLES Waterloo 1815


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: