opc_loader

Menu

Timpo Toys O.372 Medieval Cruisader Standing 1st Version

Artikelnr: Timpo Toys O.372

Medieval Cruisader Standing 1st Version

Timpo Toys O.372 

5,95
  • Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
  • Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden
Beschrijving

Medieval Cruisader Standing 1st Version

De Tempeliers waren een ridderorde, de enige orde die als ridderorde is begonnen.

Aan het hoofd van de organisatie stond de Grootmeester. De Grondregel gaf hem het statuut van alleenheerser, maar volgens het Hiërarchisch statuut moest hij in veel situaties overleggen met andere broeders of het Algemeen Kapittel. De orde heeft tweeëntwintig grootmeesters gekend waaronder zeventien Fransen. Het Algemeen Kapittel vond plaats op het hoofdkwartier op initiatief van de grootmeester. Deze vergadering besliste mee over belangrijke benoemingen, land, kastelen, oorlog en vrede. De grootcommandeur was de commandeur van de provincie Jeruzalem en de plaatsvervanger van de grootmeester. De provinciecommandeurs waren baas over hun provincie, maarschalken hadden de leiding over het leger.

In het leger waren de ridders de elitetroepen. Iemand kon alleen tempelridder worden als hij de wettige zoon van een ridder was. Het was een eretitel die naast een hoger aanzien ook privileges opleverde zoals zwaardere wapens en meer paarden. De ridders werden bijgestaan door sergeanten, (gast)kruisridders huurlingen, en turcopolieren. Deze laatsten waren autochtone huurlingen, al dan niet van christelijke afkomst. Ze vochten op dezelfde wijze als de Turken: te paard met pijl-en-boog. Op haar hoogtepunt zou de orde beschikken over een aanzienlijke strijdmacht van 600 ridders, 2.000 sergeanten en duizenden huurlingen.

Schaal 1:32

Timpo Toys O.372 

Beoordelingen ()
Timpo Toys O.372 Medieval Cruisader Standing 1st Version heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Timpo Toys O.372 Medieval Cruisader Standing 1st Version
Review plaatsen

Meest recente reviews