opc_loader
Merken

Timpo Toys O.511 Cowboy 3rd version standing

Artikelnr: Timpo Toys O.511

Cowboy 3rd version standing

Timpo Toys O.511 

21,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Cowboy 3rd version standing

In de nieuwe steden moest ook de wet gehandhaafd worden. Aangezien de overheid het gezag vaak nog niet gevestigd had moest dit door de lokaal gekozen sheriff gedaan worden.

Dit ging vaak goed, maar niet altijd. Zo waren steden als Dodge City (Kansas) en Deadwood (South Dakota) tijdelijk gevaarlijke plekken waar de wet niet gehandhaafd werd. Ook in Tombstone vond het legendarische vuurgevecht bij de O.K. Corral plaats waar onder anderen Wyatt Earp bij betrokken was.

Het beeld dat het Wilde Westen rechteloos was, klopt overigens niet. De overheid deed veel moeite om het gezag te handhaven, zo ook gesteund door het leger en de United States Marshals Service. Om daders te vangen werden premies uitgeloofd waardoor private premiejagers de jacht openden. Zo ook het Pinkerton National Detective Agency dat onder andere op de Daltonbende joeg. Deze premiejagers waren vaak bikkelhard en deinsden er niet voor terug om getuigen en zelfs ouders van voortvluchtigen met geweld tot het geven van informatie te dwingen. Het beroep van premiejager was uiteraard zelf ook een gevaarlijke aangelegenheid.

Schaal 1:32

Timpo Toys O.511 

Beoordelingen ()
Timpo Toys O.511 Cowboy 3rd version standing heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Timpo Toys O.511 Cowboy 3rd version standing


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items