opc_loader
Merken

Hasegawa 02247 Mi-35 HIND "CZECH AIR FORCE"

Artikelnr: Hasegawa 02247

Mil Mi-35 HIND "CZECH AIR FORCE"

De Mil Mi-24 (NAVO-codenaamHind) is een grote Russische gevechtshelikopter die ook een klein aantal militairen kan vervoeren. De exportversies zijn de Mi-25 en Mi-35. Hij is sinds 1976 in dienst bij de Sovjet luchtmacht.

Sovjetpiloten noemden de helikopter 'letayushiy tank', oftewel 'vliegende tank'. Een andere veel gebruikte bijnaam is 'krokodil', vanwege zijn camouflage en vorm.

De basis van de helikopter is de Mil Mi-8, met twee turboshaft motoren bovenop, die een 5-bladige rotor aandrijven. Vanaf de D-versie kreeg de Hind zijn karakteristieke bubbelcockpit. Andere componenten komen van de Mil Mi-14. Ophangpunten voor wapens zijn bevestigd onder twee kleine vleugels die in het midden zijn gemonteerd. Deze vleugels leveren tegelijkertijd ook lift. Ze hebben beide 3 plaatsen. De wapenuitrusting is missie afhankelijk. De Hind kan ingezet worden voor close air support, antitankmissies en luchtgevechten. De romp is zwaar gepantserd en de titanium rotorbladen kunnen tegen een inslag van 12,7mm-kogels. De cockpitstaat onder druk om de bemanning te beschermen tijdens NBC condities. De helikopter heeft een intrekbaar driedelig landingsgestel. De grootte en het gewicht van de Hind beperken zijn prestaties, met name de beweeglijkheid en duurzaamheid. Met max take-off gewicht moet de Hind een rollende start maken, omdat hij anders bijna niet de lucht in komt. De problemen met de dual-role Hind hebben geleid tot de ontwikkeling van een vervanger voor de rol als gunship, wat leidde tot de Mil Mi-28 en de Kamov Ka-50.

Eén uitvoering mogelijk;

  • Mil Mi-35 HIND - CZECH AIR FORCE

Afmetingen;

  • Lang 246 mm.
  • Diameter; 236 mm.

Aantal onderdelen; 160

Schaal 1:72

Hasegawa 02247 

53,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen (0 )
Hasegawa 02247 Mi-35 HIND "CZECH AIR FORCE" heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items