opc_loader
Merken

Italeri 080 AH-64 D APACHE Longbow KLU

Artikelnr: Italeri 080

AH-64 D APACHE Longbow KLU

Italeri 080 

9,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

AH-64 D APACHE Longbow

De Boeing Defense & Space Industries (vroeger Hughes en McDonnell DouglasAH-64 Apache is de belangrijkste gevechtshelikopter van de Amerikaanse strijdkrachten.

Het toestel werd aanvankelijk ontworpen met één missie; vernietiging van allerlei gronddoelen. Dankzij een uniek geïntegreerd informatiesysteem, waarbij informatie op het vizier van de helm wordt geprojecteerd, kan het toestel overdag, ’s nachts en in slechte weersomstandigheden worden ingezet.

Hij blijkt in zijn toepassing echter veelzijdiger te zijn en afhankelijk van het oplopend geweldsspectrum waarin het toestel wordt ingezet kunnen zijn missies bestaan uit:

  • het optreden als gewapende verkenner.
  • het uit de lucht bewaken van gebieden.
  • het escorteren van belangrijke konvooien.
  • het geven van luchtsteun aan eigen grondtroepen.
  • het uitschakelen van allerlei (on)gepantserde gronddoelen.

De Apache werd in de V.S. in gebruik genomen ter vervanging van de verouderde AH-1 Cobra en doet eveneens dienst in EgypteEngelandGriekenlandIsraëlJapanKoeweitNederlandSaudi-ArabiëSingapore en de Verenigde Arabische Emiraten.

De AH-64D Longbow Apache is een vanaf 1997 door de firma Boeing Defense & Space Industries herziene opgewaardeerde versie van de AH-64A. De belangrijkste verschillen zijn hierbij de toegevoegde Fire Control Radar(FCR), het doelaanwijzingsysteem, de Longbow Hellfire II lucht-grond raketten, sterkere T700-GE-701C motoren en een compleet aangepaste geïntegreerde cockpit.

De AH-64D werd in 2 configuraties uitgebracht; de nieuwe AH-64D met alle eerder vermelde specificaties en de beperkte versie (de vroegere AH-64C) zonder de Fire Control Radar, zonder de Radar Frequency Interferometer (RFI) en sterkere motoren maar wel met de overige Longbow voorzieningen en in staat tot het afvuren van Longbow Hellfire II raketten.

Drie uitvoeringen mogelijk;

  • AH-64 D APACHE Longbow - AH-64D Apache; U.S.Army.

  • AH-64 D APACHE Longbow - WAH-64D Royal Air Force.

  • AH-64 D APACHE Longbow - AH-64D Dutch Army (Klu).

Afmeting:

  • Lengte 210mm

Schaal 1:72

Italeri 080

Beoordelingen (0 )
Italeri 080 AH-64 D APACHE Longbow KLU heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items