opc_loader
Merken

Dragon 6877 Pz.Kpfw.III '3.7cm'(T) Ausf.F "Operation Seelöwe"

Artikelnr: Dragon 6877

Pz.Kpfw.III '3.7cm'(T) Ausf.F "Operation Seelöwe"

Dragon 6877 

86,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Pz.Kpfw.III '3.7cm'(T) Ausf.F "Operation Seelöwe"

De Panzerkampfwagen III (PzKpfw. III), ook wel aangeduid als Panzer III, was een tank die in de jaren dertig van de twintigste eeuw door de Duitsers ontwikkeld was en in de Tweede Wereldoorlog werd ingezet. 

De Panzer III werd gebruikt in de veldtochten tegen PolenFrankrijk, de Sovjet-Unie en in Noord-Afrika. Tijdens de Poolse en Franse campagnes maakte de Panzer III slechts een klein deel uit van de pantservoertuigen. Enkele honderden A- tot F-modellen waren beschikbaar, meestal bewapend met het 37 mm kanon. Het was de beste middelzware tank toen beschikbaar voor de Duitsers, en was de meerdere van de Poolse 7TP en de Franse Renault R35 en Hotchkiss H35. In de praktijk bleek het pantser wel ruim beneden peil en veel tanks gingen compleet verloren aan anti-tank geschut. Dit was zeker het geval in Polen.

Operatie Seelöwe was een Duits plan voor een invasie in het Verenigd Koninkrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de snelle Duitse overwinning in het westen in mei en juni 1940 (zie de slag om Frankrijk), werden er plannen gesmeed om ook het Britse vasteland binnen te vallen. Het plan werd nimmer uitgevoerd, mede door de verloren slag om Engeland.

Eén uitvoering mogelijk;

  • Pz.Kpfw.III '3.7cm'(T) Ausf.F - Wehrmacht, Puttlos Test Centre, Germany 1940. 

Aantal onderdelen; 350+

Schaal 1:35

Released by Dragon in 2018.

Dragon 6877 

Beoordelingen (0 )
Dragon 6877 Pz.Kpfw.III '3.7cm'(T) Ausf.F "Operation Seelöwe" heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: