opc_loader
Merken

Hobby Boss 83833 US GMC CCKW-352 Machine Gun Turret Version 

Artikelnr: Hobby Boss 83833  

US GMC CCKW-352 Machine Gun Turret Version 

Hobby Boss 83833 

44,50

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

US GMC CCKW-352 Machine Gun Turret Version 

De GMC CCKW is een Amerikaanse militaire vrachtwagen van de Tweede Wereldoorlog.

De officiële type aanduiding in het Amerikaanse leger is: TRUCK, 2,5 ton, 6x6, GMC CCKW-353 (of 352). De vrachtwagen is ook bekend onder de bijnamen Jimmy en Deuce and a Half, dit laatste is een verwijzing naar het laadvermogen van 2,5 ton. In de jaren 1941-1945 zijn er door General Motors meer dan 550.000 exemplaren gemaakt. Er bestaan vele varianten, met een lange en korte wielbasis en met een gesloten en open cabine. De vrachtwagen is tot eind jaren 50 in gebruik geweest in het Amerikaanse leger, maar ook bij andere strijdmachten.

De typeaanduiding CCKW is de modelindicatie zoals General Motors in die tijd gebruikte en staat voor:

  • eerste C staat voor een voertuig ontwikkeld in 1941
  • tweede C geeft een conventionele, cabine aan
  • de K geeft aan dat alle zes wielen worden aangedreven en
  • de W geeft aan dat beide achterassen worden aangedreven.

CCKW - Vanaf begin 1941 werd de CCKW geïntroduceerd, met als belangrijkste verschil de aandrijflijn. Tot februari 1941 werd deze geleverd door Timken, maar GMC had een eigen versie ontwikkeld en in productie genomen, de zogenaamde Banjo. Yellow Truck and Coach was nu niet langer afhankelijk van een toeleverancier, maar maakte alle belangrijke onderdelen zelf. De X, van niet-standaard, bij de typeaanduiding kon verdwijnen en het voertuig ging verder als de CCKW. Timken bleef overigens wel aandrijflijnen leveren, maar ook deze voertuigen kregen dezelfde aanduiding. De ontwikkeling van het voertuig stond niet stil en meerdere - kleine - aanpassingen werden gedaan, maar de CCKW aanduiding bleef bestaan. Vanaf het najaar van 1942 werden de dichte bestuurderscabines stap voor stap uit de productie genomen en vervangen door een open cabine met een canvas dak. In het voorjaar van 1943 was deze transformatie compleet. Medio 1943 werd Yellow Truck and Coach gereorganiseerd en de naam werd gewijzigd in General Motors Truck and Coach Division. Van de CCKW vrachtwagen werden meer dan 500.000 exemplaren gebouwd, de meeste als vrachtwagen voor algemeen gebruik, maar ook voor diverse andere toepassingen. De meest opvallende toepassing was die als amfibievrachtwagen, de DUKW.

Eén uitvoering mogelijk;

  • US GMC CCKW-352 - US Army, 2 Bn. 24 Field Artillery 29 Inf. Division, A 18.

Afmetingen;

  • Lang: 180 mm
  • Breed: 64 mm

Aantal onderdelen; 320+

Inclusief; Metalen onderdelen & Photo-etch delen

Details:

• Details fijn weergegeven
• Banden met zeer goed detail

Hobby Boss 83833 

Beoordelingen (0 )
Hobby Boss 83833 US GMC CCKW-352 Machine Gun Turret Version  heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: