opc_loader
Merken

Tamiya 35092 LONG RANGE DESERT GROUP / 30cwt CHEVROLET Truck

Artikelnr: Tamiya 35092

LONG RANGE DESERT GROUP / 30cwt CHEVROLET Truck

De Long Range Desert Group ( LRDG ) was een verkennings- en roofeenheid van het Britse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog .

Oorspronkelijk heette de Long Range Patrol (LRP), de eenheid werd opgericht in Egypte in juni 1940 door majoor Ralph A. Bagnold , handelend onder leiding van generaal Archibald Wavell . Bagnold werd bijgestaan ​​door Captain Patrick Clayton en Captain William Shaw . Aanvankelijk waren de meeste mannen uit Nieuw-Zeeland, maar al snel werden ze vergezeld door Zuid-Rhodesische en Britse vrijwilligers, waarna nieuwe subeenheden werden gevormd en de naam werd veranderd in de bekendere Long Range Desert Group (LRDG). De LRDG heeft nooit meer dan 350 mannen geteld, die allemaal vrijwilligers waren.

De LRDG is speciaal gevormd om diepe penetratie, geheime verkenningspatrouilles en inlichtingenmissies van achter de Italiaanse linies uit te voeren, hoewel ze soms betrokken zijn bij gevechtsoperaties. Omdat de LRDG experts waren in woestijnnavigatie, werden ze soms toegewezen om andere eenheden te begeleiden, waaronder de Special Air Service en geheime agenten in de woestijn. Tijdens de Desert Campaign tussen december 1940 en april 1943, opereerden de voertuigen van de LRDG constant achter de aslijnen, waarbij ze in totaal slechts 15 dagen gedurende de hele periode misten. [4] Mogelijk was hun meest opmerkelijke offensieve actie tijdens Operation Caravan , een aanval op de stad Barce en het bijbehorende vliegveld, in de nacht van 13 september 1942. Hun belangrijkste taak was echter de 'Road Watch', waarbij ze clandestiengemonitoord verkeer op de hoofdweg van Tripoli naar Benghazi en de inlichtingen doorgeven aan het hoofdkwartier van het Britse leger .

Met de overgave van de Asmogendheden in Tunesië in mei 1943 veranderde de LRDG van rol en verhuisde ze naar het oostelijke Middellandse Zeegebied , met missies op de Griekse eilanden , Italië en de Balkan .Na het einde van de oorlog in Europa hebben de leiders van de LRDG een verzoek ingediend bij het Oorlogsbureau om de eenheid naar het Verre Oosten over te brengen om operaties tegen het Japanse rijk uit te voeren . Het verzoek werd afgewezen en de LRDG werd ontbonden in augustus 1945.

Drie uitvoeringen mogelijk;

  • LRDG Chevrolet 30 CWT Radio Truck - British Army, Long Range Desert Group L4618825 Te TANIWHA, North Africa, 1942.

  • LRDG Chevrolet 30 CWT Radio Truck - British Army, Long Range Desert Group L4618345 TU TIRA III, North Africa, 1942.

  • LRDG Chevrolet 30 CWT Radio Truck - British Army, Long Range Desert Group, North Africa, 1943.

Released by Tamiya in 1976

Schaal 1:35

Tamiya 35092 

24,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen (0 )
Tamiya 35092 LONG RANGE DESERT GROUP / 30cwt CHEVROLET Truck heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: