opc_loader
Merken

Dragon 7567 M4A3(76)W VVSS Sherman "BATTLE of the BULGE"

Artikelnr: Dragon 7567

M4A3(76)W VVSS Sherman "BATTLE of the BULGE" 

De M4 Sherman was de belangrijkste tank die in de Verenigde Staten ontwikkeld (uit de M3) en gebouwd werd om tijdens de Tweede Wereldoorlog ingezet te worden op de verschillende oorlogsfronten.

De Sherman werd gebouwd om infanterie-eenheden te steunen tijdens hun operaties en niet om de confrontatie aan te gaan met Duitse tanks zoals de Panther, de Tiger I en de Tiger II die superieur bleken in bepantsering en vuurkracht. Het was een verschrikkelijke ervaring voor de bemanningen van Sherman-tanks om een gevecht aan te gaan met een Panther of Tiger omdat ze wisten dat zeker een of meerdere bemanningen zouden omkomen. Ze konden hun tegenstander alleen uitschakelen door het pantser aan de zij- of achterkant te doorboren in een manoeuvre met meerdere Shermans.

Toch was het voor de geallieerden niet absoluut noodzakelijk een sterkere tank te bouwen omdat hun luchtoverwicht al de belangrijkste troef tegen de Duitse pantserstrijdkrachten was. Tijdens het Ardennenoffensief vernietigden Britse Typhoons eens 175 Duitse tanks in één dag. Bij operatie Lüttich hadden de Typhoons in Normandië al een vergelijkbaar succes geboekt. Tevens koos het Amerikaanse leger bewust om met kwantiteit de kwalitatief veel sterkere Duitsers te verslaan.

Twee uitvoeringen mogelijk;

  • M4A3(76)W VVSS Sherman - "THUNDERBOLT IV", HQ 37th Tank Battalion, 4th Armored Division, Bastogne 1944.

  • M4A3(76)W VVSS Sherman - 714th Tank Battalion, 12th Armored Division, Germany 1945.

Aantal onderdelen; 95+

Schaal 1:72

Dragon 7567 

17,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen ()
Dragon 7567 M4A3(76)W VVSS Sherman "BATTLE of the BULGE" heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Dragon 7567 M4A3(76)W VVSS Sherman "BATTLE of the BULGE"


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: