opc_loader
Merken

Dragon 7645 Pz.Kpfw.III Ausf.L Late production Armor Neo Pro

Artikelnr: Dragon 7645

Pz.Kpfw.III Ausf.L Late production Armor Neo Pro

Dragon 7645 

25,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Pz.Kpfw.III Ausf.L Late production Armor Neo Pro

De Panzerkampfwagen III (PzKpfw. III), ook wel aangeduid als Panzer III, was een tank die in de jaren dertig van de twintigste eeuw door de Duitsers ontwikkeld was en in de Tweede Wereldoorlog werd ingezet.

De PzKpfw. III was ontworpen om andere pantservoertuigen uit te schakelen terwijl de ondersteunende Panzerkampfwagen IV vooral ongepantserde doelen moest uitschakelen.

De Panzer III werd gebruikt in de veldtochten tegen PolenFrankrijk, de Sovjet-Unie en in Noord-Afrika. Tijdens de Poolse en Franse campagnes maakte de Panzer III slechts een klein deel uit van de pantservoertuigen. Enkele honderden A- tot F-modellen waren beschikbaar, meestal bewapend met het 37 mm kanon. Het was de beste middelzware tank toen beschikbaar voor de Duitsers, en was de meerdere van de Poolse 7TP en de Franse Renault R35 en Hotchkiss H35. In de praktijk bleek het pantser wel ruim beneden peil en veel tanks gingen compleet verloren aan anti-tank geschut. Dit was zeker het geval in Polen.

Bij de start van Operatie Barbarossa (de invasie van de Sovjet-Unie) maakte de Panzer III het grootste deel van de Duitse tanks uit. De meeste waren uitgerust met het 50 mm L/42 kanon en versterkte bepantsering. Voordat de Panzer III met het 50mm L/60 kanon uitgerust werd, kon die niet op tegen de Sovjet T-34 en de KV serie tanks. De Sovjet tanktroepen bestonden wel hoofdzakelijk uit de lichter bepantserde modellen, zoals de T-26 en de BT-tanks (BT-5 en BT-7). Samen met de superieure Duitse training en tactiek zorgde dit ervoor dat de Duitse tanks in 1941 een goede 6:1-ratio hadden.

Vier uitvoeringen mogelijk;

  • Panzerkampfwagen III Ausf.L - Wehrmacht, 13th Panzer Division, No.711, South Russia, 1942.

  • Panzerkampfwagen III Ausf.L - Wehrmacht, II./ Panzer Regiment 33, 9th Panzer Division, No.421, South Russia, 1942.

  • Panzerkampfwagen III Ausf.L - Wehrmacht, Panzer Regiment 25, 7th Panzer Division, No.115, 1942.

  • Panzerkampfwagen III Ausf.L - Wehrmacht, Panzer Regiment 25, 7th Panzer Division, No.301, South Russia, 1942.

Aantal onderdelen; 100+

Schaal 1:72

Released by Dragon in 2021.

Dragon 7645 

Beoordelingen ()
Dragon 7645 Pz.Kpfw.III Ausf.L Late production Armor Neo Pro heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Dragon 7645 Pz.Kpfw.III Ausf.L Late production Armor Neo Pro


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: