opc_loader
Merken

COBI 4819 Battleship BISMARCK

Artikelnr: COBI 4819

Battleship BISMARCK

COBI 4819 

162,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Battleship BISMARCK

De Bismarck was een Duits slagschip dat in 1939 te water werd gelaten en in de Tweede Wereldoorlog werd ingezet. Samen met haar zusterschip de Tirpitz maakte het slagschip deel uit van admiraal Erich Raeders Z-Plan, de blauwdruk voor de herbouw van de Duitse Kriegsmarine.

Het derde zusterschip, de Hindenburg, werd nooit voltooid.

Op 18 mei 1941 vertrok de Bismarck voor zijn eerste en tevens laatste reis. Hij werd vergezeld door de zware kruiser Prinz Eugen. Het kleine eskader stond onder commando van viceadmiraal Günther Lütjens. De Britse marine ontdekte al snel dat de Bismarck tussen Denemarken en Noorwegen stoomde en drie dagen later zag een piloot van een geallieerd Spitfire-verkenningsvliegtuig dat de Bismarck aan het bunkeren was in een Noorse fjord nabij Bergen.

Op 23 mei zagen de Britse kruisers HMS Norfolk en Suffolk om 19.20 uur de Bismarck en de Prinz Eugen ten noorden van IJsland in de Straat Denemarken opdoemen uit de mist. Ogenblikkelijk opende de Bismarck onder een scherpe hoek het vuur op de Norfolk, maar door de enorme druk van zijn eigen kanonnen raakte zijn voorste radar onbruikbaar. Hierdoor moest de Prinz Eugen voorop gaan varen. Na dit eerste salvo namen de Norfolk en de Suffolk afstand onder een rookgordijn. Admiraal Lütjens op de Bismarck wist dat hij was ontdekt en door de twee Britse kruisers werd gevolgd. Meteen gealarmeerd en onderweg naar IJsland waren de Britse slagkruiser HMS Hood en het nieuwe slagschip HMS Prince of Wales, die in de ochtend van 24 mei het gevecht aangingen met de twee Duitse schepen.

Afmetingen;

  • Lang; 845 mm.
  • Hoog; 215 mm. 

Aantal onderdelen; 2030.

Schaal 1:300

COBI 4819 

Beoordelingen ()
COBI 4819 Battleship BISMARCK heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
COBI 4819 Battleship BISMARCK


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items