opc_loader
Merken

Lindberg HL208 Half Moon Sailing Ship 'The Ship of Henry Hudson'

Artikelnr: Lindberg HL208

Half Moon Sailing Ship 'The Ship of Henry Hudson'

Lindberg HL208 

19,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Half Moon Sailing Ship 'The Ship of Henry Hudson'

De Halve Maen was het schip van de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC) dat, onder leiding van kapitein Henry Hudson, in september 1609 de haven van New York binnenvoer.

Er bestond toen echter nog helemaal geen haven. Er was nog geen koloniale nederzetting. Wel woonden er volgens het eerste gedocumenteerde Europese bezoek aan het gebied van Giovanni da Verrazzano in 1524 duizenden mensen van de Lenni-Lenape. Nieuw-Amsterdam moest nog gesticht worden, dat later zou worden omgedoopt in New York.

De Halve Maen had een lengte van 21 meter en was vanaf 1609 in gebruik bij de VOC. Op 6 april voer het schip, met Hudson - een Engelsman in dienst van de Republiek - als kapitein, vanaf Texel uit met als opdracht via Nova Zembla een doorgang naar Indië te vinden. Hudson negeerde zijn contract echter en besloot om een westelijke doorgang te zoeken. Via de FaeröerNewfoundland en Nova Scotia kwam het schip uiteindelijk op 11 september 1609 bij Nieuw-Nederland aan. Het schip voer vervolgens de Hudsonrivier in, maar keerde om bij Albany omdat de rivier er te ondiep en te smal werd. Het schip voer over de Atlantische Oceaan terug naar Engeland, waar het de haven van Dartmouth bereikte.

Eind 1618 brandde het schip uit bij een Engelse aanval op Batavia, het huidige Jakarta.

Een silhouet van het schip siert al decennialang het logo van de Holland-Amerika Lijn.

Uitvoering;

Afmeting;

  • Lang; 150 mm.

Schaal 1:170

Released by Lindberg in 2005

Lindberg HL208 

Beoordelingen ()
Lindberg HL208 Half Moon Sailing Ship 'The Ship of Henry Hudson' heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Lindberg HL208 Half Moon Sailing Ship 'The Ship of Henry Hudson'


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: