opc_loader
Merken

Tauro model 204 Regia Nave ZARA

Artikelnr: Tauro model 204

Regia Nave ZARA

Tauro model 204 

34,52

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

R.N. Zara 

Italiaanse zware kruizer uit de tweede wereld oorlog.
With EDUARD'S Photo Etched Railings
Eén uitvoering mogelijk;

  • R.N.ZARA

Aantal onderdelen; 249.

het naamschip van deze Klasse ,uit 4 schepen bestaande zware kruisers die ten onder ging bij de Slag om Matapan op 29 Maart 1941 hier onder het verhaal vd Slag om Matapan.

Kort na 22.00 kregen de Britten de Italiaanse kruisers op hun radar en konden naderen zonder gedetecteerd te worden. De Italiaanse schepen hadden geen nachtgevecht verwacht en daardoor waren de kanonnen onbemand. De Italianen hadden ook geen radar en konden daardoor de Britten niet detecteren. De drie Britse slagschepen, Barham, Valiant en Warspite onder de legendarische kapitein Herbert Annesley Packer, openden het vuur vanaf 3.500 meter terwijl de escorterende torpedobootjagers de Italiaanse doelen zichtbaar maakten met hun zoeklichten. In enkele minuten tijd waren de Zara en de Fiume enkel nog brandende wrakken.

Twee Italiaanse torpedobootjagers, de Alfieri en de Carducci, werden ook tot zinken gebracht. De Gioberti en de Oriani konden ontkomen maar de laatste liep zware schade op. Enkel de Alfieri slaagde erin om in actie te komen. Ze vuurde enkele torpedo's af maar deze misten hun doelen. De Pola werd uiteindelijk in de ochtend getorpedeerd en tot zinken gebracht door de torpedobootjagers HMS Jervis en HMS Nubian.

Toen de Britten bezig waren met de Italiaans overlevenden uit het water te halen verscheen de Duitse vliegtuigen op het strijdtoneel en vielen de Britse schepen aan. Cunningham besloot om het gebied te verlaten maar zond eerst open over de radio de positie van de overlevenden door naar Rome. De Italianen lieten weten dat het hospitaalschip Gradisca onderweg was naar het gebied.

De Italianen verloren 2.303 man, drie zware kruisers en twee torpedobootjagers in deze slag. De Britten verloren slechts één torpedobommenwerper.

Schaal 1:400

Tauro model 204 

Beoordelingen ()
Tauro model 204 Regia Nave ZARA heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Tauro model 204 Regia Nave ZARA


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items