opc_loader
Merken

Revell 85-0318 USS ORISKANY "The MIGHTY O" ESSEX Class Carrier

Artikelnr: Revell 85-0318

USS ORISKANY "The MIGHTY O" ESSEX Class Carrier

USS Oriskany (CV / CVA-34) - bijgenaamd Mighty O, en af ​​en toe de O-boot genoemd - was een van de weinige vliegdekschepen uit de Essex- klasse die na de Tweede Wereldoorlog werd voltooid voor de marine van de Verenigde Staten. Het schip is vernoemd naar de slag om Oriskany tijdens de Revolutionaire Oorlog.

De geschiedenis van Oriskany verschilt aanzienlijk van die van haar zusterschepen. Oorspronkelijk ontworpen als een "langwerpig" schip van de Essex- klasse (door sommige autoriteiten beschouwd als een aparte klasse, de Ticonderoga- klasse), werd haar constructie in 1946 opgeschort. Uiteindelijk werd ze in 1950 in gebruik genomen na conversie naar een geactualiseerd ontwerp met de naam SCB- 27 ("27-Charlie"), dat het sjabloon werd voor de modernisering van 14 andere schepen van de Essex- klasseOriskany was het laatste Essex -klasse schip voltooid.

Ze opereerde voornamelijk in de Stille Oceaan in de jaren 1970, verdiende twee gevechtssterren voor service in de Koreaanse oorlog en vijf voor service in de oorlog in Vietnam. In 1966, een van de ergste scheepsbordvuren sinds de Tweede Wereldoorlog uitbrak op Oriskany, toen een magnesiumflare per ongeluk ontstoken werd; vierenveertig mannen stierven in het vuur.

Eén uitvoering mogelijk;

  • USS Oriskany (CV / CVA-34) - Vietnam War

Afmetingen;

  • Lang; 505 mm.

Aantal onderdelen; 116

Schaal 1:530

Revell 85-0318 

34,00

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen (0 )
Revell 85-0318 USS ORISKANY "The MIGHTY O" ESSEX Class Carrier heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: