opc_loader
Merken

Fujimi 42129 German Pocket Battle Ship Deutschland

Artikelnr: Fujimi 42129

German Pocket Battle Ship Deutschland

Fujimi 42129  

29,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

German Pocket Battle Ship Deutschland

Deutschland was het leidende schip van haar klasse van zware kruisers (vaak zakslagschepen genoemd) dietijdens de Tweede Wereldoorlog bij de Kriegsmarine van nazi-Duitsland dienden. 

Het schip zag veel actie met de Kriegsmarine, waaronder verschillende niet-interventiepatrouilles in de Spaanse Burgeroorlog, waarin ze werd aangevallen door Republikeinse bommenwerpers. Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog voer ze over de Noord-Atlantische Oceaan, voorbereid om het geallieerde koopvaardijverkeer aan te vallen.

Ze nam toen deel aan Operatie Weserübung, de invasie van Noorwegen. Beschadigd tijdens de slag om Drøbak Sound, werd ze voor reparatie teruggeroepen naar Duitsland. Onderweg werd ze getorpedeerd en ernstig beschadigd door een Britse onderzeeër.

De reparaties waren in maart 1941 voltooid en Lützow keerde terug naar Noorwegen om zich bij de strijdkrachten te voegen die waren opgesteld tegen de geallieerde scheepvaart naar de Sovjet-UnieZe liep aan de grond tijdens een geplande aanval op konvooi PQ 17, waardoor ze opnieuw naar Duitsland moest terugkeren voor reparatie. Vervolgens zag ze actie bij de Slag om de Barentszzee met de zware kruiser Admiral Hipper, die eindigde met een mislukking om het konvooi JW 51B te vernietigen.

Twee uitvoeringen mogelijk;

  • Heavy Cruiser Deutschland-class - German Pocket Battle Ship Deutschland, 1937.

  • Heavy Cruiser Deutschland-class - German Pocket Battle Ship Lützow, Januari 1940.

Afmeting;

  • Lang; 264 mm.

Schaal 1:700

Released by Fujimi in 1992.

Fujimi 42129 

Beoordelingen ()
Fujimi 42129 German Pocket Battle Ship Deutschland heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Fujimi 42129 German Pocket Battle Ship Deutschland


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: