opc_loader
Merken

Hasegawa 49202 KAGA Imperial Japanese Navy Aircraft Carrier

Artikelnr: Hasegawa 49202

Modelwereld.eu heeft het grootste assortiment Hasegawa vliegtuigen van Europa. 
Naast onze modellen, bouwpakketten en miniaturen leveren we ook alle toebehoren zoals verf en penselen. Kijk hier voor het aanbod decals, verf en lijmen in de categorie accessoires

34,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

KAGA Imperial Japanese Navy Aircraft Carrier

Water Line Series

Kaga was een vliegdekschip gebouwd voor de Japanse Keizerlijke Marine (IJN) en werd vernoemd naar de voormalige provincie Kaga in de huidige prefectuur Ishikawa. Oorspronkelijk bedoeld om een ​​van de twee Tosa- klasse slagschepen te zijn, werd Kaga onder de voorwaarden van het Washington Naval Treaty omgezet in een vliegdekschip als vervanger voor de strijdkruiser Amagi, die tijdens de grote aardbeving in 1923 was beschadigd. Kaga werd herbouwd in 1933-35, waardoor haar topsnelheid toenam, haar uitlaatsystemen verbeterden en haar vluchtdekken werden aangepast aan modernere, zwaardere vliegtuigen.

Het schip was prominent aanwezig in de ontwikkeling van de carrier-striking force-doctrine van de IJN, die de dragers bij elkaar plaatste om meer massa en concentratie aan hun luchtmacht te geven. Een revolutionair strategisch concept in die tijd, de toepassing van de doctrine was cruciaal om Japan in staat te stellen zijn aanvankelijke strategische doelen te bereiken tijdens de eerste zes maanden van de Pacific War.

Kaga ' s vliegtuig ondersteunde eerst Japanse troepen in China tijdens het Shanghai-incident in 1932 en nam deel aan de Tweede Chinees-Japanse Oorlog in de late jaren 1930. Met andere maatschappijen nam ze deel aan de Pearl Harbor-aanval in december 1941 en de invasie van Rabaul in de zuidwestelijke Stille Oceaan in januari 1942. De volgende maand nam haar vliegtuig deel aan een gecombineerde carrier-luchtaanval op Darwin , Australië, om de verovering van de Nederlands-Indië door Japanse troepen. Ze miste de inval in de Indische Oceaan in april, omdat ze terug moest naar Japan voor permanente reparaties na het raken van een rif in februari.

Na reparaties voegde Kaga zich in juni 1942 opnieuw bij de 1st Air Fleet voor de Slag om Midway. Na het bombarderen van Amerikaanse troepen op Midway Atoll werden Kaga en drie andere IJN-tankers aangevallen door Amerikaanse vliegtuigen van Midway en de luchtvaartmaatschappijen EnterpriseHornet en YorktownDuikbommenwerpers van Enterprise hebben Kaga ernstig beschadigd; toen het duidelijk werd dat ze niet gered kon worden, werd ze door Japanse torpedobootjagers gekaapt om te voorkomen dat ze in handen van de vijand zou vallen. Het verlies van vier grote aanvalsdragers, waaronder Kaga in Midway, was een cruciale tegenslag voor Japan en droeg aanzienlijk bij aan de uiteindelijke nederlaag van Japan. In 1999 lag het puin van Kaga, inclusief een groot deel van de scheepsromp, op de bodem van de oceaan op een diepte van meer dan 5.000 meter (16.404 voet); 350 mijl (560 km) ten noordwesten van Midway Island. 

Schaal 1:700

Hasegawa 49202

Beoordelingen (0)
Hasegawa 49202 KAGA Imperial Japanese Navy Aircraft Carrier heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: