opc_loader
Merken

Tamiya 31404 Japanese Navy Destroyer Hatsuyuki Water Line Series

Artikelnr: Tamiya 31404

IJN HATSUYUKI Imperial Japanese Navy Destroyer

Tamiya 31404

14,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

IJN HATSUYUKI Imperial Japanese Navy Destroyer

water line series

Hatsuyuki was de derde van vierentwintig Fubuki- klasse destroyers gebouwd voor de Imperial Japanese Navy na de Eerste Wereldoorlog. Als deze in gebruik waren, waren deze schepen de meest krachtige destroyers in de wereld. Zij deden door de jaren 1930 als eerste-lijn destroyers, en bleven formidabele wapensystemen goed in de Stille Oceaanoorlog.

Na voltooiing werd Hatsuyuki toegewezen aan Destroyer Division 11 onder de IJN 2e vloot. Tijdens de Tweede Sino-Japanse Oorlog hielp Hatsuyuki de landen van Japanse troepen tijdens de Slag van Shanghai in 1937, en de daaropvolgende landen van de Japanse troepen in Hangzhou in Noord-China. In 1940 nam zij ook deel aan de Invasie van Franse Indochina.

Op 27 februari werd Hatsuyuki toegewezen aan "Operation J", die de landingen van Japanse troepen in West- Java in Nederlands-Indië bedroeg en op 1 maart in de Slag van Sundastraat was, die bij het zinken van de Australische kruiser HMAS Perth en De Amerikaanse kruiser USS Houston

Op 4-5 juni 1942 nam Hatsuyuki deel aan de Slag van Midway als onderdeel van de belangrijkste vloot van Admiral Isoroku Yamamoto.

Tijdens de Slag van Kaapse Esperance op 11-12 oktober nam Hatsuyuki 518 overlevenden van de zinkende cruiser Furutaka, en twee dagen later begeleidde hij de slecht beschadigde Aoba naar Truk. Tijdens de Slag van Santa Cruz op 26 oktober, was ze op het alarmstation op Shortland Island.

In januari 1943 begeleidde Hatsuyuki een troepconvooi van Pusan naar Palau en verder naar Wewak. Ze bleef tot eind februari patrouilleert en begeleiden in de Salomon eilanden , toen ze opnieuw werd toegewezen aan de IJN 8th Fleet . In maart hielp Hatsuyuki de overlevenden van de Slag van Bismarck Zee, alvorens ze terug te keren naar Kure om te herstellen. In mei begeleidde ze vliegtuigmaatschappij Taiyō van Yokosuka naar ManillaSurabaya, Singapore en terug naar Mako Guard District in Sasebo Naval District. In juni keerde Hatsuyuki terug naar Rabaul, en hervatte 'Tokyo Express' missies. In de Slag om de Golf van Kula van Kolombangara op 5 juli verloofde Hatsuyuki een groep Amerikaanse kruisers en destroyers, en werd getroffen door zes dudschelpen, die haar bestuur beschadigen en zes bemanningsleden gedood.

Op 17 juli 1943 werd ze aangevallen door vliegtuigen van Amerikaanse Luchtmacht en zonk.

Uitvoering;

  • Destroyer Fubuki-class - Hatsuzuki, Imperial Japanese Navy. 

Schaal 1:700

Released by Tamiya in 1992.

Tamiya 31404

Beoordelingen ()
Tamiya 31404 Japanese Navy Destroyer Hatsuyuki Water Line Series heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Tamiya 31404 Japanese Navy Destroyer Hatsuyuki Water Line Series


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: