opc_loader
Merken

Tamiya WL.A114 U.S. Aircraft Carrier Enterprise Waterline Series

Artikelnr: Tamiya WL.A114

U.S. Aircraft Carrier Enterprise Waterline Series

Tamiya WL.A114 

27,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

U.S. Aircraft Carrier Enterprise Waterline Series

USS Enterprise (CV-6) was een vliegdekschip uit de Yorktown - klasse dat in de jaren dertig voor de Amerikaanse marine werd gebouwd. 

Ze was het zevende US Navy-schip met die naamIn de volksmond " The Big E " genoemd, was ze het zesde vliegdekschip van de Amerikaanse marine.

Ze nam deel aan meer grote acties in de oorlog tegen Japan dan enig ander Amerikaans schip. Deze acties omvatten deaanval op Pearl Harbor - 18 Douglas SBD Dauntless duikbommenwerpers van haar luchtgroep arriveerden tijdens de aanval boven de haven; zeven werden neergeschoten met acht vliegers gedood en twee gewond, waardoor ze het enige Amerikaanse vliegdekschip met manschappen in Pearl Harbor was tijdens de aanval en de eerste die slachtoffers maakte tijdens de Pacific War - de Slag om Midway, de Slag om de Eastern Solomons, de Slag om de Santa Cruz-eilanden, verschillende andere lucht-zee-gevechten tijdens de Guadalcanal-campagne, de Slag om de Filippijnse Zee en de Slag om de Golf van LeyteDe Enterprise verdiende 20 gevechtssterren, de meeste voor elk Amerikaans oorlogsschip in de Tweede Wereldoorlog, en was het meest gedecoreerde Amerikaanse schip van de Tweede Wereldoorlog.

Uitvoering;

  • Aircraft carrier Yorktown-class - US Navy, USS Enterprise (CV-6), 1941-1945.

Schaal 1:700

Released by Tamiya in 1974.

Tamiya WL.A114 

Beoordelingen ()
Tamiya WL.A114 U.S. Aircraft Carrier Enterprise Waterline Series heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Tamiya WL.A114 U.S. Aircraft Carrier Enterprise Waterline Series


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: