opc_loader
Merken

Italeri 515 U.S.S. ABRAHAM LINCOLN C.V.N.72 Aircraft Carrier

Artikelnr: Italeri 515

U.S.S. ABRAHAM LINCOLN C.V.N.72 Aircraft Carrier

Italeri 515 

19,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

U.S.S. ABRAHAM LINCOLN C.V.N.72 Aircraft Carrier

De USS Abraham Lincoln (designatie: CVN-72) is een supervliegdekschip van de United States Navy. Het is het vijfde schip uit de Nimitz-klasse en het tweede schip van de US Navy dat naar Abraham Lincoln, de zestiende president van de Verenigde Staten, vernoemd werd.

De eerste missie van de USS Abraham Lincoln kwam er onverwacht. Het schip werd via de Indische Oceaan naar de Perzische Golf gestuurd voor deelname aan Operation Desert Shield. Onderweg werd het afgeleid naar de Filipijnen toen daar de vulkaan Mount Pinatubo uitbarstte. Samen met andere schepen werden 45.000 militairen en hun families van de Amerikaanse marinebasis aldaar geëvacueerd. Hierna vervolgde de Abraham Lincoln haar weg naar de Perzische Golf. Daar ondersteunde het de Golfoorlog met verkennings- en gevechtsvluchten. Ook begin 1992 was het schip in die regio voor Operation Southern Watch waarbij de no-flyzone boven Zuid-Irak werd bewaakt.

In augustus 2000 begon een vijfde missie in de Perzische Golf. Op 20 juli 2002 vertrok het weer naar de regio, deze keer ook voor Operation Enduring Freedom. Na de missie was het schip naar Perth (Australië) vertrokken en daar aangemeerd toen het teruggestuurd werd voor Operation Iraqi Freedom (de oorlog in Irak). Gevechtsvliegtuigen van de USS Abraham Lincoln dropten tijdens die oorlog meer dan 700 ton bommen op Irak. In mei 2003 vertrok het vliegdekschip naar de VS waar het bezoek kreeg van president George W. Bush die in San Diego vanaf het schip zijn fameuze Mission Accomplished-speech gaf.

Afmeting;

  • Lang; 470 mm

Schaal 1:720

Released by Italeri in 1995.

Italeri 515 

Beoordelingen ()
Italeri 515 U.S.S. ABRAHAM LINCOLN C.V.N.72 Aircraft Carrier heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Italeri 515 U.S.S. ABRAHAM LINCOLN C.V.N.72 Aircraft Carrier


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: