opc_loader
Merken

Italeri 518 Russian Aircraft Carrier ADMIRAL KUZNETSOV

Artikelnr: Italeri 518

Russian Aircraft Carrier ADMIRAL KUZNETSOV

Italeri 518 

24,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Russian Aircraft Carrier ADMIRAL KUZNETSOV

De Admiraal Koeznetsov is een vliegdekschip van de Russische Marine, waarvan het ook het vlaggenschip is.

Het is het enige actieve schip van de Admiraal Koeznetsov-klasse. Een romp voor een tweede schip in de klasse werd uiteindelijk aan de Chinese Marine van het Volksbevrijdingsleger verkocht en werd door hen uitgebouwd tot de Liaoning.

In oktober 2016 voer het schip met acht andere Russische oorlogsbodems door Het Kanaal onderweg naar het Middellandse Zee. Hier zal het ingezet worden in de strijd tegen Syrische opstandelingen. Het is een van de grootste acties van de Russische marine sinds het einde van de Koude Oorlog. Het schip kampt al lange tijd met technische problemen en wordt ook nu begeleid door een sleepboot. Deze kan bijspringen als de motoren van het schip het begeven.

In november 2016 stortte een MiG-29 KR gevechtsvliegtuig van het vliegdekschip neer in de Middellandse Zee. Deze versie van de MiG-29 is ontwikkeld voor operaties vanaf het vliegdekschip. Na het opstijgen van de Koeznetsov kreeg het toestel technische problemen. De piloot poogde terug te keren, maar haalde het niet waarna de MiG in zee stortte. De piloot overleefde het ongeluk en werd opgepikt door een helikopter.

Op 5 december stortte een Su-33 Flanker gevechtsvliegtuig neer. Het toestel keerde terug van een missie in Syrie. Bij het landen op het vliegdekschip brak de vangkabel en de piloot was niet bij machte om het toestel weer in de lucht te krijgen. De vlieger redde zich per schietstoel en verkeert in goede gezondheid.

Op 29 december 2016 werd een wapenstilstand tussen Syrische oppositiegroepen en de regering afgesproken. Als een gevolg hiervan besloot Rusland zijn militaire inzet in het land te reduceren. Als eerste werden de Admiraal Koeznetsov en de daarbij behorende schepen teruggetrokken.

Afmeting;

  • Lang; 410 mm.

Schaal 1:720

Released by Italeri in 1995.

Italeri 518 

Beoordelingen ()
Italeri 518 Russian Aircraft Carrier ADMIRAL KUZNETSOV heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Italeri 518 Russian Aircraft Carrier ADMIRAL KUZNETSOV


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: