opc_loader
Merken

Airfix T0001 Messerschmitt Bf109F

Artikelnr: Airfix T0001
Airfix

Messerschmitt Bf109F

PRE-PAINTED for GREAT RESULS

De Messerschmitt Bf 109 was een Duits jachtvliegtuig. Het werd voor het eerst ingezet tijdens de Spaanse Burgeroorlog, en was tijdens de Tweede Wereldoorlog in gebruik bij de Duitse Luftwaffe en haar bondgenoten. Bf is een afkorting van Bayerische Flugzeugwerke waar de door Willy Messerschmitt ontworpen toestellen werden gebouwd.

De kwaliteiten van dit toestel waren te vergelijken met de Spitfire van de RAF, zijn tegenstander in onder meer de Slag om Engeland. De Bf 109 vereiste hard werken bij een duikaanval, er was flink wat spierkracht nodig om het doel in het vizier te krijgen.

Het toestel bleef tot het einde van de Tweede Wereldoorlog in productie en rolde in grotere aantallen uit de fabrieken dan welk ander gevechtsvliegtuig ooit. Duitsland leverde het toestel ook aan haar bondgenoten. Na de oorlog werd het type nog enige tijd door Finland gebruikt. In Tsjechoslowakije werd nog een serie gebouwd bij Avia als S-99 en CS-99, waarvan een aantal aan Israël werd geleverd. Ook in Spanje werd het toestel gebouwd. Voorzien van een Rolls-Royce Merlin motor bleef de Bf 109 tot 1967 in gebruik bij de Spaanse luchtmacht. Dit model werd echter gezien als het lelijke broertje van de 109 met de Daimler motor. De Daimler Benz zat namelijk op zijn kop gemonteerd in de Bf109 de cilinders zaten dus beneden. Bij de Rolls-Royce zaten ze boven vandaar de lange bulten op een Spitfires motorkap.

Aantal onderdelen; 21

Schaal 1:100

Airfix T0001 

DISPLAY STAND INCLUDED

5,50
x

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen (0)
Airfix T0001 Messerschmitt Bf109F heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items