opc_loader
Merken

Airfix A03172V Handley Page H.P.42 HERACLES

Artikelnr: Airfix A03172V

Handley Page H.P.42 HERACLES

Airfix A03172V 

15,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Handley Page H.P.42 HERACLES

VINTAGE CLASSICS

De Handley Page H.P.42 was, samen met de H.P.45 variant, een verkeersvliegtuig gebouwd in opdracht van Imperial Airways.

De prestaties van deze viermotorige tweedekkers waren weliswaar niet heel indrukwekkend (de kruissnelheid was 160 kilometer per uur), maar deze toestellen zette in de jaren dertig van de twintigste eeuw wel nieuwe standaarden neer wat betreft vliegcomfort en betrouwbaarheid.

Vliegtuigbouwer Handley Page ontwierp twee types voor Imperial Airways: de H.P.42 (voor korte vluchten) en de H.P.45 (voor lange vluchten). De vliegtuigen waren geheel van metaal. Alleen de achterkant van de romp en de vleugels waren bespannen met linnnen. Aangezien de onderste vleugel kleiner was dan de bovenste was het geen echte dubbeldekker, maar een sesquiplane (letterlijk: anderhalf dekker). Het ontwerp met de romp voor een groot deel vóór de vleugels preludeert qua uiterlijk reeds op modernere verkeersvliegtuigen van na de Tweede Wereldoorlog. Alle toestellen kregen een naam die begon met een "H" zoals: HannibalHeracles en Helena.

Beide types kwamen in 1931 in dienst op de Europese lijnen (H.P.42) en op de vluchten naar het verre Oosten (H.P.45); de twee versies hadden een verschillend ingerichte passagierscabine, voor 38 respectievelijk 24 passagiers (op de langere vluchten konden vanwege de extra benodigde brandstof minder passagiers mee). Passagiers kregen dezelfde luxe als in Pullman treinen. De cabine was geïsoleerd, voorzien van kamerbreed tapijt en een bar en de passagiers konden aan boord genieten van een uitgebreid diner.

De viermotorige tweedekkers zouden gedurende een decennium, tot aan Tweede Wereldoorlog, vliegen zonder één ongeval met lichamelijk letsel, een unieke prestatie tot dan toe. Vier toestellen zijn verloren gegaan terwijl ze geparkeerd stonden op een vliegveld: drie door stormschade en één door een hangarbrand. De overige door diverse ongevallen waaronder: motorproblemen en harde landingen.

Twee uitvoeringen mogelijk;

  • Handley Page H.P.42W HERACLES - G-AAXC, Imperial Airways, London, 1931.

  • Handley Page H.P.42W HELENA - G-AAXG, Imperial Airways, London, 1931.

Afmetingen;

  • Lang; 195 mm.
  • Breed; 278 mm.

Aantal onderdelen; 74

Humbrol verf kleur nr.'s; 11 / 29 / 33 / 53.

Schaal 1:144

Released by Airfix in 2021.

Airfix A03172V 

Beoordelingen ()
Airfix A03172V Handley Page H.P.42 HERACLES heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Airfix A03172V Handley Page H.P.42 HERACLES


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items