opc_loader
Merken

Revell 04918 Junkers Ju 87B Stuka Micro-Wings

Artikelnr: Revell 04918

Junkers Ju 87B Stuka Micro-Wings

Revell 04918 

2,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Junkers Ju 87B Stuka Micro-Wings

De Junkers Ju 87 was een tactische duikbommenwerper van de Duitse Luftwaffe. Hij is vooral bekend als Stuka. Deze benaming is formeel de afkorting van het Duitse woord Sturzkampfflugzeug (duikbommenwerper), maar werd meestal specifiek gebruikt om de Ju 87 aan te duiden. 

Het type Junkers Ju 87B kon één bom van 500 kg meevoeren of één van 250 kg en vier van 50 kg. De beruchte 'AasHans-Ulrich Rudel slaagde er echter in het Russische slagschip Marat tot zinken te brengen met een bom van 1000 kg. Het toestel had een beperkte actieradius van 285 km. De kleine bomlading werd gecompenseerd door de korte afhandelingstijd op de basis, waardoor sommige toestellen tot zes vluchten per dag uitvoerden. Nadeel van het toestel was de geringe snelheid, waardoor het een makkelijk doelwit was voor vijandelijke vliegtuigen. Hier kwam nog bij dat het toestel ter verdediging alleen beschikte over een achterwaarts gericht machinegeweer, hetgeen in de praktijk een erg inefficiënte verdediging bleek te zijn. Hierdoor was het dan ook een gemakkelijke prooi voor geallieerde jagers. Aan het oostfront kreeg de Stuka, voorzien van een kanon, een nieuwe functie als antitankwapen. Hier kreeg het toestel de bijnamen "Kanonenvogel" of "Flugzeug mit den langen Stangen".

Een andere variant was de Junkers Ju 87E Stuka. Dit was een aangepast ontwerp, bedoeld voor gebruik vanaf het vliegdekschip de Graf Zeppelin en vanaf tot hulpvliegdekschip om te bouwen vrachtschepen. De Ju 87E werd voorzien van opvouwbare vleugels en kon een torpedo vervoeren. Er werden echter alleen enkele proefexemplaren van gebouwd.[1]

Na de Junkers Ju 87 "Stuka" zou er een tweede versie verschijnen, de Junkers Ju 187/287. Deze bleek echter al tijdens de ontwerpfase minder goed te presteren dan werd verwacht en bovendien geen meerwaarde te bieden boven de Focke-Wulf Fw 190, zodat de productie werd gestaakt.

Eén uitvoering mogelijk;

  • Junkers Ju87 B-2 Stuka,  2./StG 1, Derna, Libya, October 1941.

Legendary Aircraft!
MICRO WINGS are the most well-known aircrafts of the Royal Airforce and of the German Air Force and are available as model kits for beginners.

The detailed model of a legendary fighter plane or fighter bomber emerges in a compact collector's scale of 1:144 in a short while and from just a few parts.

Every model includes authentic decals, transparent parts and a display stand.

Afmeting;

  • Lang; 74 mm.
  • Spanwijdte; 98 mm.

Aantal onderdelen; 20

Revell verf kleur nr.'s; 8 / 17 / 49. 

Schaal 1:144

Released by Revell in 2012.

Revell 04918

Beoordelingen ()
Revell 04918 Junkers Ju 87B Stuka Micro-Wings heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Revell 04918 Junkers Ju 87B Stuka Micro-Wings


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: