opc_loader
Merken

FROG 337 Bristol Beaufort Mk.II torpedo-bomber

Artikelnr: FROG 337

Bristol Beaufort Mk.II torpedo-bomber

FROG 337 

29,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Bristol Beaufort Mk.II torpedo-bomber

De Bristol Beaufort was een tweemotorige torpedobommenwerper, ontworpen en geproduceerd door de Britse vliegtuigfabrikant Bristol Aeroplane Company. Het toestel was tijdens de Tweede Wereldoorlog in gebruik bij de RAF en de Australische luchtmacht.

Na uitgebreide proefvluchten nam Coastal Command in 1939 de Beaufort Mk I in gebruik. In augustus 1940 werden het No.22 en het No.42 Squadron met de Mk I uitgerust. Voor de Franse en Nederlandse kust wierpen deze toestellen zeemijnen af en vielen ze schepen aan. Op 6 april 1941 brachten Beauforts van beide squadrons de Duitse kruiser Gneisenau in de haven van Brest zware schade toe. Kenneth Campbell, een vlieger van het No.22 Squadron, werd voor zijn aandeel postuum onderscheiden.

In 1939 besloot men in Australië Beauforts voor de Australische luchtstrijdkrachten te bouwen. Omdat het moeilijk was Taurus-motoren vanuit Engeland te exporteren, werden deze toestellen van in Australië vervaardigde Pratt & Whitney Twin Wasp-motoren voorzien. De Australische Beaufort Mk VIII werd intensief gebruikt in de strijd tegen Japan.

In totaal werden er 2130 Beauforts gebouwd, de 700 Australische exemplaren inbegrepen. Hiervan waren er 1015 van het versie Beaufort Mk I en 520 exemplaren Beaufort VIII.

Eén uitvoering mogelijk;

  • Bristol Beaufort Mk.II - Royal Air Force, 5 (Coastal) Operational Training Unit, X8931/L2.

Schaal 1:72

Released by FROG in 1963.

FROG 337 

Beoordelingen ()
FROG 337 Bristol Beaufort Mk.II torpedo-bomber heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
FROG 337 Bristol Beaufort Mk.II torpedo-bomber


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: