opc_loader
Merken

Frog F.336 Airspeed Oxford

Artikelnr: Frog F.336

Airspeed Oxford 

Frog F.336 

27,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Airspeed Oxford 

De Airspeed AS.10 Oxford was een tweemotorig lesvliegtuig gebouwd door de Engelse vliegtuigbouwer Airspeed Ltd., een maatschappij die in 1931 mede opgericht was door Nevil Shute Norway.

Het werd door de RAF in grote aantallen besteld in het kader van het expansieprogramma in de jaren voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog.

De eendekker was een veelzijdig toestel, waarmee complete bemanningen van RAF-bommenwerpers konden opgeleid worden. Het was geschikt voor de training van piloten (inclusief blindvliegen en nachtvliegen), boordschutters (in de eerste versie Oxford I), radio-operatoren, navigatoren en bommenrichters. Voor deze laatsten was onderaan in de neus een Perspexpaneel voorzien. Het toestel kon zestien oefenbommen van 5 kg vervoeren. Achter de piloten was een cabine met radio- of navigatieapparatuur. De Oxford kon ook als verbindingsvliegtuig gebruikt worden of als vliegende ambulance.

De eerste vlucht van een Oxford vond plaats op 19 juni 1937. De RAF nam het toestel in november 1937 in dienst. Er zijn 8.586 Oxfords gebouwd. Tijdens de oorlog werden ze intensief gebruikt door de RAF en andere geallieerde luchtmachten. Na de oorlog werden ze nog jaren gebruikt als verbindingsvliegtuig. De RAF leverde ook vele exemplaren aan buitenlandse luchtmachten, waaronder die van België (30) en Nederland (31 voor de luchtmacht en 2 voor de marine).

Eén uitvoering mogelijk;

  • Airspeed AS.10 Oxford - Royal Air Force, ED170/G9.

Model is nog origineel sealt!

Schaal 1:72

Released by Frog in 1968.

Frog F.336 

Beoordelingen ()
Frog F.336 Airspeed Oxford heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Frog F.336 Airspeed Oxford


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items