opc_loader
Merken

Academy 12446 SPAD XIII

Artikelnr: Academy 12446

Modelwereld.eu heeft het grootste assortiment Academy vliegtuigen van Europa. 
Naast onze modellen, bouwpakketten en miniaturen leveren we ook alle toebehoren zoals verf en penselen. Kijk hier voor het aanbod decals, verf en lijmen in de categorie accessoires

5,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

SPAD XIII

De SPAD is een jachtvliegtuig dat tijdens de Eerste Wereldoorlog door alle geallieerde strijdkrachten werd ingezet. Het toestel had een houten romp. De eerste vlucht was op 4 april 1917.

Louis Blériot, een Frans luchtvaartpionier, werd in 1914 president van de firma Société pour les Appareils Deperdussin die hij omdoopte tot Société Pour L'Aviation et ses Dérivés. S.P.A.D. ontwikkelde verschillende versies. Aerodynamische verbeteringen, de krachtigere 8 BE motor van Hispano Suiza, grotere vleugels en roer maakten de SPAD S.XIII succesvoller dan zijn voorgangers.

Deze voor zijn tijd snelle en robuuste SPAD S.XIII was een efficiënte machine in de handen van luchthelden zoals Georges GuynemerCharles NungesserRené Fonck en Edward Rickenbacker. Er werden meer dan 8000 exemplaren gebouwd. De wapenstilstand in 1918 zorgde voor de annulering van 10.000 bestelde toestellen.

Het toestel bleef tot 1922 in dienst van de Belgische Luchtmacht.

Eén uitvoering mogelijk;

  • SPAD XIII - US Army Air Service, Western Front, France, 1918.

Schaal 1:72

Released by Academy in 2003.

Academy 12446 

Beoordelingen ()
Academy 12446 SPAD XIII heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Academy 12446 SPAD XIII


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items