opc_loader
Merken

VEB Plasticart Antonov An-2

Artikelnr: VEB Plasticart

Antonov An-2

VEB Plasticart 

17,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Antonov An-2

De Antonov An-2 is een toestel dat door hoofdontwerper Oleg Antonov is ontworpen. Hij schetste het ontwerp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog zette Oleg het Antonov Aviation Scientific-Technical Complex op om de Antonov-tweedekker te fabriceren.

De Antonov An-2 werd in vele varianten gebouwd; er werden toestellen gebruikt voor passagiers, vracht, exploratie, ambulancedienst en landbouw. Het toestel kon uitgerust worden met wielen, ski's of drijvers. Het toestel bleek uiterst geschikt te zijn voor het harde leven in de Sovjet-Unie. Bovendien bleek het zo'n succes dat het ook in andere landen zoals Polen en China in licentie gebouwd werd. Er zijn in totaal zo'n 18.000 stuks gebouwd die veelal gebruikt werden in de voormalige Oostbloklanden.

Na de val van het communisme in Europa zijn veel toestellen opgekocht door westerlingen. Ze worden gebruikt door parachutespringers en in Canada en Amerika worden ze als transportvliegtuigen gebruikt naar de wildernissen van Alaska en het hoge noorden van Canada. Ook in Nederland bevinden zich twee vliegwaardige exemplaren van dit toestel. De Hongaars geregistreerde HA-ANI heeft haar thuisbasis op Texel Airport. Sinds 2003 is er een tweede Antonov 2 in Nederland te zien met registratie D-FONL, dat vanuit Teuge opereert. De firma Classic Wings, in het bezit van een vervoersvergunning vliegt met deze An-2 door heel Nederland en aangrenzende landen.

Drie uitvoeringen mogelijk;

  • Antonov An-2 - Deutsche Lufthansa, DM-SKD, East-Germany.

  • Antonov An-2 - Soviet Air Force, AOCAA, 'Yellow 27'. 

  • Antonov An-2 - Czechoslovakia, OK-MYA.

Doos bevat meer dan de originele aantal onderdelen.

Schaal 1:75

Released by VEB Plasticart in 1971

VEB Plasticart 

Beoordelingen ()
VEB Plasticart Antonov An-2 heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
VEB Plasticart Antonov An-2


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items