opc_loader
Merken

Monogram 2782 Ferrari Testarossa Convertible "Exotic Car Series"

Artikelnr: Monogram 2782

Ferrari Testarossa Convertible "Exotic Car Series"

Monogram 2782 

33,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Ferrari Testarossa Convertible "Exotic Car Series"

De Ferrari Testarossa is een sportwagen van Ferrari uit 1984. Het is een van de bekendste modellen van Ferrari.

De naam van de Testarossa verwijst net als die van de eveneens in 1984 uitgebrachte 288 GTO naar een prestigieus model uit de 250-serie. De auto is ontworpen door Pininfarina en een van de kenmerken van de auto, die het tot een icoon van de jaren 80 hebben gemaakt, zijn de typische luchtsleuven in de deuren, die ook in latere modellen nog gebruikt werden. Deze worden ook wel 'egg-slicers' (eiersnijders) genoemd. Daarnaast is de Testarossa, samen met de daarop geïnspireerde Ferrari 348, een van de weinige modellen zonder de kenmerkende ronde achterlichten. Dit model is uitgevoerd met een twaalfcilindermotor. Er zijn in totaal 7177 exemplaren van dit model geproduceerd. De exemplaren uit 1984 en 1985 hadden één zijspiegel, aan de bestuurderskant, die halverwege de A-stijl zat. In 1986 besloot Ferrari, na verscheidene klachten van Testarossabezitters, de spiegel op de gebruikelijke plek onderaan de A-stijl te zetten en ook een rechterzijspiegel te plaatsen. De Testarossa was de laatste 180°V twaalfcilinder (plat liggend) die Ferrari in de jaren 80 tot heden bouwde en ging in de laatstgeleverde modellen door het leven onder de namen 512TR en 512M.

In 1986 werd de enige officiële roadster gemaakt van de Testarossa. Deze was voor Gianni Agnelli omdat hij in dat jaar 20 jaar de directeur van Fiat was. Ontwerper Pininfarina en andere leveranciers zoals Koenig, Rankl en Straman hebben ook roadsters geleverd, maar dit zijn niet officiële modellen van Ferrari.

De Ferrari Testarossa dankt zijn bekendheid bij het grote publiek door de populaire politieserie Miami Vice uit de jaren 80 waarin hij een prominente rol speelt.

Schaal 1:24

Released by Monogram in 1988.

Monogram 2782 

Beoordelingen ()
Monogram 2782 Ferrari Testarossa Convertible "Exotic Car Series" heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Monogram 2782 Ferrari Testarossa Convertible "Exotic Car Series"


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: