opc_loader
Merken

Airfix A02421V BEACH BUGGY

Artikelnr: Airfix A02421V

BEACH BUGGY

Airfix A02421V 

10,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

BEACH BUGGY

VINTAGE CLASSICS

Een buggy is een bepaald type auto.

In de jaren 60 werd het in de VS erg populair om Volkswagen Kevers van een andere carrosserie te voorzien. Zo'n auto werd Buggy genoemd, naar de VW Bug, zoals de Kever in Amerika genoemd werd. Omdat de auto's kleiner en lichter waren dan de gewone kever werd het verkleinwoord Buggy gebruikt. Buggy is ook een Engelse term voor een foutje en dat paste ook goed bij de Buggy omdat deze niet altijd even betrouwbaar was.

Er waren carrosserieën van glasvezelversterkt polyester te koop die op het chassis van een VW Kever konden worden gezet. Een Kever heeft geen zelfdragende carrosserie, zodat de ombouw weinig problemen gaf.

Er waren ook kortere carrosserieën, waarvoor het nodig was het chassis in te korten. Hiervoor was natuurlijk veel meer vakkennis en handigheid nodig.

De rage sloeg ook over naar Europa, waardoor in de jaren zeventig vele Buggy's rondreden. Ook in Nederland en België probeerden velen een graantje mee te pikken van deze rage, zoals APAL in België en RuskaRizovari en Bird's buggy in Nederland. Ook bouwden velen een prototype of een buggy voor eigen gebruik. De buggy-rage waaide eind jaren tachtig over, mede door strenger wordende regels op het gebied van veiligheid, maar men kan nog immer nieuwe buggy's kopen.

Twee uitvoeringen mogelijk;

  • BEACH BUGGY - VLM 93, UK.

  • BEACH BUGGY - 797 CJD, UK.

Afmetingen;

  • Lang; 95 mm.
  • Breed; 55 mm.

Aantal onderdelen; 84

Humbrol verf kleur nr.'s; 11 / 18 / 19 / 21 / 33 / 61.

Schaal 1:32

Released by Airfix in 2021.

Airfix A02421V 

Beoordelingen ()
Airfix A02421V BEACH BUGGY heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Airfix A02421V BEACH BUGGY


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items