opc_loader
Merken

Schreiber-Bogen kartonmodellbau 616 Gorch Fock

Artikelnr: Schreiber-Bogen kartonmodellbau 616

Gorch Fock 

Schreiber-Bogen kartonmodellbau 616 

16,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Gorch Fock 

De Gorch Fock is een opleidingsschip van de Duitse marine. De Gorch Fock staat onder het commando van de marineacademie Mürwik (Marineschule Mürwik) in Flensburg-Mürwik. Thuishaven is Kiel. Het schip is gebouwd als een kopie van de oorspronkelijke in de jaren 30 gebouwde Gorch Fockklasse van schepen.

Nadat de Duitse marine na de Tweede Wereldoorlog al haar opleidingsschepen was kwijtgeraakt (de opleidingsschepen van voor de oorlog waren in beslag genomen door de geallieerden), besloot de marine in 1957 de opdracht voor een nieuw opleidingsschip aan de bouwer van de beroemde vooroorlogse schepen: Blohm & Voss te gunnen.

Het schip werd een moderne en enigszins gewijzigde kopie van de Albert Leo Schlageter (tegenwoordig de Portugese Sagres II) en Horst Wessel (nu USCGC Eagle) maar werd Gorch Fock (pseudoniem van de Duitse dichter en schrijver Johann Kinau) gedoopt naar het eerste opleidingsschip van de Gorch Fockklasse. Dat schip diende in 1958 als opleidingsschip voor de USSR marine met de naam Tovarich.

Het schip is getuigd als driemastbark. De schepen van de Gorch Fockklasse waren ontworpen als zeer veilige schepen. Hun oprichtend koppel is groot genoeg om het schip zelfs bij bijna 90° slagzij weer recht te laten komen. Na het noodlottige zinken van de Pamir in 1957 werden extra maatregelen genomen met speciale aandacht voor reddingsuitrusting en reddingsboten. De Gorch Fock heeft vijfmaal de Boston Teapot Trophy gewonnen.

Afmetingen;

  • Lang; 450 mm.
  • Breed; 90 mm.
  • Hoog; 280 mm.

Schaal 1:200

ISBN no.; 387029616-X

Schreiber-Bogen kartonmodellbau 616 

Beoordelingen ()
Schreiber-Bogen kartonmodellbau 616 Gorch Fock heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Schreiber-Bogen kartonmodellbau 616 Gorch Fock


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: