opc_loader
Fabricant

Frog F208 Douglas Havoc Intruder / Boston

Réf. article: Frog F208

Modelwereld.eu heeft het de grootste voorraad modelvliegtuigen van Europa. 
Naast onze modellen, bouwpakketten en miniaturen leveren we ook alle toebehoren zoals verf en penselen. Kijk hier voor het aanbod decals, verf en lijmen in de categorie accessoires

24,95
Description

Douglas Havoc Intruder or Douglas Boston

De Douglas DB-7/A-20 (NAVO-codenaam: Box) was een Amerikaans tweemotorig vliegtuig. Het vliegtuig werd ingezet als bommenwerper, aanvalsjager en nachtjager. De DB-7 werd in de Tweede Wereldoorlog door een aantal geallieerde naties gebruikt. De bommenwerper was bij de RAF bekend als de Boston en de nachtjagervariant werd Havoc genoemd. Het United States Army Air Corps (USAAC) gaf de DB-7 het kenmerk "A-20" en de bijnaam Havoc.

De DB-7 werd op vele fronten ingezet en door vele luchtmachten gebruikt, waaronder die van Australië, Brazilië en Zuid-Afrika. Nederlanders vlogen op DB-7's bij het No. 18 (Netherlands East Indies) Squadron van de RAAF. De RAF zette het toestel vooral in voor penetratie- en tactische missies boven bezet Europa. De eerste missie van de USAAF vond plaats op 4 juli 1942 toen Amerikaanse bemanningen in Britse Boston III toestellen vliegvelden in Nederland aanvielen. Bij de Raid op Dieppe zijn Bostons ingezet voor het leggen van rookgordijnen.

Twee uitvoeringen mogelijk;

  • Douglas Boston III - No.22 Squadron R.A.A.F. Vivigani Strip, Goodenougd Island, March 1943. Flown by Flt.Lt.W.T.Newton, V.C.
  • Havoc Intruder - No.418 squadron R.C.A.F. Bradwell Bay, 1942.
Notes (0 )
Frog F208 Douglas Havoc Intruder / Boston n'a encore aucun commentaire. Partagez votre expérience en cliquant sur Noter.

Produits correspondants pour:

Produits alternatifs pour:

Derniers objets consultés