opc_loader
Merken

Fujimi 7A22 BELL AH-1S TOW COBRA

Artikelnr: Fujimi 7A22

BELL AH-1S TOW COBRA

De Textron (vroeger BellAH-1 Cobra - of Huey Cobra Gunship zoals de vliegers hem noemden - was meer dan 30 jaar achtereen de standaard aanvalshelikopter van de Amerikaanse strijdkrachten.

De AH-1 Cobra werd voor het eerst grootschalig ingezet in de Vietnamoorlog toen de beperkingen van gemodificeerde bewapende utilityhelikopters aan het licht kwamen en vervolgens tot de speciaal ontworpen aanvalshelikopter leidden.

De latere modellen van de AH-1 Cobra werden dankzij zijn bewezen vuurkracht en bewegelijkheid bij iedere grootschalige operatie na Vietnam ingezet.

De hoofdtaak van de Cobra was het verlenen van Close Air Support (CAS), het escorteren van transporthelikopters en grondkonvooien, het verrichten van gewapende verkenning, het doen van helikopter-air-to-airaanvallen, anti-shipoperaties en de coördinatie van fixed wing CAS-, artillerie-, mortier- en kanonvuurinzet.
De Cobra was jarenlang de enige westelijke aanvalshelikopter met air-air- en antiradarcapaciteiten.

De vlieger op de achterste stoel vloog het toestel en de voorste man bediende de wapensystemen. Hij had voor noodgevallen wel de beschikking over een extra besturingseenheid.

Eén uitvoering mogelijk;

  • BELL AH-1S TOW COBRA - U.S.Army Armed Attack Helicopter

Schaal 1:72

Fujimi 7A22 

9,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen ()
Fujimi 7A22 BELL AH-1S TOW COBRA heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Fujimi 7A22 BELL AH-1S TOW COBRA


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items