opc_loader
Merken

Airfix 02305-8 CHIEFTAIN Tank

Artikelnr: Airfix 02305-8

CHIEFTAIN Tank 

SERIES 2

RED STRIPE lable

De Chieftain is een Britse, zware tank. Als hoofdbewapening voert deze tank een 120mm kanon, de nevenbewapening bestaat uit twee mitrailleurs (één coaxiaal en één tegen luchtdoelen).

Chieftain voorzag Britse eenheden van het Britse leger van de Rijn (BAOR) tijdens de Koude Oorlog die West-Duitsland verdedigde tegen mogelijke aanvallen door het Warschaupact.

Net als zijn Europese concurrenten vond Chieftain een grote exportmarkt in het Midden-Oosten , maar in tegenstelling tot Centurion werd het niet door een ander land van de NAVO of het Gemenebest goedgekeurd.

Chieftain bleek in staat te zijn in gevechten te werken en in staat te zijn om opgewaardeerd te worden, zowel voor algehele verbetering als om te voldoen aan lokale vereisten. Het werd continu geüpgraded tot begin jaren negentig, toen het werd vervangen door Challenger 1. De laatste Chieftain-versie, die tot 1995 door het Britse leger werd gebruikt, bevatte het "Stillbrew" -pantser met de namen kolonel Still en John Brewer van het Military Vehicles and Engineering Establishment (MVEE), het Improved Fire Control System (IFCS) en de Thermal Observation. Gunnery Sight (TOGS). 

Eén uitvoering mogelijk;

  • Chieftain MK.V - Britse leger 1980

Afmetingen;

  • Lang; 136 mm.
  • Breed; 45 mm.

Aantal onderdelen; 107

Humbrol verf kleur nr.'s; 33 / 56 / 75.

Schaal 1:76

Airfix 02305-8  / A205V

14,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen ()
Airfix 02305-8 CHIEFTAIN Tank heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Airfix 02305-8 CHIEFTAIN Tank


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items