opc_loader
Merken

Oxford 76LRC004 Land Rover FT6 Carmichael Army Fire Service

Artikelnr: Oxford 76LRC004

Land Rover FT6 Carmichael Army Fire Service

Oxford 76LRC004 

17,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Land Rover FT6 Carmichael Army Fire Service

De Land Rover FT6 Carmichael Redwing FT/6 is voortgekomen uit de Land Rover en ondanks de ongebruikelijke ombouw naar een noodvoertuig is hij nog steeds voorzien van de kenmerkende radiatorgrille, gemaskeerd in zilver en zwart met het Land Rover-embleem.

De FT/6 werd voor het eerst geïntroduceerd in 1961 en was een licht brandweertoestel met vierwielaandrijving en een verlengde cabine voor vijf brandweerlieden. De nieuwe machine met ingebouwde pomp en een watertank van 140 liter vormde een ideale brandweerwagen voor elk terrein. De brandweer van het Britse leger paste het type ook aan voor gebruik op zijn Britse en overzeese bases.
Het model is uitgevoerd in het standaard rode en zilveren kleurenschema van de noodbrandweer en heeft een militaire kentekenplaat 03 EM 76 met het embleem van de Koninklijke Landmacht op de cabinedeuren. Het serviceopschrift is aan elke kant op de bemanningsdeuren gedrukt. De carrosseriekleur wordt doorgetrokken naar de wielen en het interieur. Op de zijkanten en achterkant, maar ook op de ladders, wielbases en slanguiteinden is een zilveren maskering aangebracht. Op het dak boven de gedeelde voorruit van deze enigszins afwijkende Land Rover-conversie bevinden zich een blauw daklicht en een chromen schijnwerper, die ook verzamelaars van hulpverleningsvoertuigen zal aanspreken.

Schaal 1:76

Oxford 76LRC004 

Beoordelingen ()
Oxford 76LRC004 Land Rover FT6 Carmichael Army Fire Service heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Oxford 76LRC004 Land Rover FT6 Carmichael Army Fire Service


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: