opc_loader
Merken

Hasegawa J5 Kawanishi N1K2-J SHIDENKAI "George"

Artikelnr: Hasegawa J5

Kawanishi N1K2-J SHIDENKAI "George"

De Kawanishi N1K-J Shiden was een jachtvliegtuig dat dienstdeed bij de Japanse Keizerlijke Marineluchtmacht tijdens de Tweede Wereldoorlog. De geallieerden gaven het toestel de bijnaam George. Het originele ontwerp, de N1K Kyōfū (Sterke wind), was oorspronkelijk een watervliegtuig. Het doel was luchtsteun te verschaffen aan voorposten die niet beschikten over landingsbanen. Maar tegen de tijd dat het toestel in dienst kwam was Japan al dusdanig in het defensief gedrongen dat er geen behoefte meer aan was. Door de zware drijvers bleek het toestel bovendien een gemakkelijk doelwit voor Amerikaanse piloten.

Vier dagen na de eerste proefvlucht startte men het ontwerp van de N1K2-J. Doel was de tekortkomingen van de N1K-J te verbeteren. Dit prototype maakte zijn eerste proefvlucht op 1 januari 1944. In vergelijking met de N1K-J had dit type een korter landingsgestel, een langere romp, aanzienlijk minder onderdelen (van gemakkelijker verkrijgbare grondstoffen) en men slaagde erin om het toestel 250 kg lichter te maken. Maar de problemen met de onbetrouwbare motor bleven grotendeels onopgelost. Als interceptor tegen bommenwerpers voldeed deze daarom niet. Zowel de stijgsnelheid als de teleurstellende prestaties van de motor op grote hoogte waren daarvoor onvoldoende. Dit toestel kreeg de aanduiding Shiden-Kai ("Kai" betekent "verbeterd").

Door problemen met de productie, niet in het minst doordat fabrieken werden gebombardeerd door B-29's, werden slechts 415 Shiden-Kais geproduceerd. Zij konden de nederlaag van Japan daarom niet voorkomen.

Twee uitvoeringen mogelijk;

  • Kawanishi N1K2-J Shiden-KAI - Dai-Nippon Teikoku Kaigun Kōkū tai "Imperial Japanese Navy Air Service", 343 Kokutai, Hikotai 301 Shinsen-Gumi A343-15 Flown by Lt. Naoshi KannoMatsuyama Airfield, April 1945.

  • Kawanishi N1K2-J Shiden-KAI - Dai-Nippon Teikoku Kaigun Kōkū tai (Imperial Japanese Navy Air Service343 Kokutai, Hikotai 407 Tenchu-Gumi B343-03 Flown by )WO Hiroshi Chara, Anami and Kikai Island Mission, April 1945.

Afmetingen;

  • Lang; 193 mm.
  • Breed; 249 mm.

Aantal onderdelen; 41

Released by Hasegawa in 1988

Schaal 1:48

Hasegawa J005 

26,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen ()
Hasegawa J5 Kawanishi N1K2-J SHIDENKAI "George" heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Hasegawa J5 Kawanishi N1K2-J SHIDENKAI "George"


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: