opc_loader
Merken

01055-3 BRISTOL BULLDOG IIA

Artikelnr: 01055-3

Modelwereld.eu heeft het de grootste voorraad modelvliegtuigen van Europa. 
Naast onze modellen, bouwpakketten en miniaturen leveren we ook alle toebehoren zoals verf en penselen. Kijk hier voor het aanbod decals, verf en lijmen in de categorie accessoires

8,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

BRISTOL BULLDOG IIA

De Bristol Bulldog was een Britse Royal Air Force één zetel tweedekker gevechtsvliegtuig ontworpen in de jaren 1920 door de Bristol Aeroplane Company. Meer dan 400 Bulldogs werden geproduceerd voor de RAF en buitenlandse klanten, en het was een van de beroemdste vliegtuigen gebruikt door de RAF tijdens het interbellum.

The Bulldog zag nooit gevecht met de RAF, maar tijdens de Abessinië crisis van 1935-1936, Bulldogs Bristol werden gestuurd naar de Sudan te versterken Middle East Command.

In 1936, Letland, met de bedoeling het vervangen van de Bulldogs met meer moderne vliegtuigen, verkocht 11 Bulldogs om Baskische nationalistische krachten. Tien Bulldogs zag ook bestrijden, als onderdeel van de Finse luchtmacht tijdens de winter oorlog tegen de Sovjet-Unie, die begon in 1939. De Bulldogs goed gevochten tegen hun Sovjet tegenstander, wint zes kills door vijf piloten voor het verlies van een van hun eigen, de soorten neergeschoten zijn twee Polikarpov I-16 en vier Tupolev SB, [11] die beide waren superieur in termen van technologie ten opzichte van de Bulldog. De eerste luchtfoto overwinning van de Finse luchtmacht werd bereikt door een Buldog bestuurd door SSgt Toivo Uuttu op 1 december 1939 over een I-16.

Eén uitvoering mogelijk;

  • BRISTOL BULLDOG IIA - 'A' Flight, No.19 Squadron, RAF Duxford, 1931-1935.

Geen decals aanwezig, sorry.

Beoordelingen ()
01055-3 BRISTOL BULLDOG IIA heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
01055-3 BRISTOL BULLDOG IIA


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items