opc_loader
Merken

NOVO F152 General Aircraft LTD. HOTSPUR Mk.II

Artikelnr: NOVO F152

General Aircraft LTD. HOTSPUR Mk.II

NOVO F152 

18,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Hotspur Mk.II Troop Carrying Glider

De General Aircraft GAL.48 Hotspur was een militair zweefvliegtuig ontworpen en gebouwd door het Britse bedrijf General Aircraft Ltd tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Toen de Britse luchtlandingstroepen in 1940 in opdracht van premier Winston Churchill werden gevormd , werd besloten dat zweefvliegtuigen zouden worden gebruikt om luchtlandingstroepen de strijd in te voeren. 

In de aanloop naar Operatie Overlord begin 1944 werd een plan overwogen waarbij Hotspurs zouden zijn gebruikt om vracht en materieel te vervoeren. Een Canadees jagersquadron - 401 Squadron - werd geselecteerd voor proeven, het was de bedoeling om een ​​snellere herschikking van jagersquadrons mogelijk te maken door zweefvliegtuigen te gebruiken om reservepiloten, grondpersoneel en essentiële benodigdheden te vervoeren. Het squadron bediende de Supermarine Spitfire IX , waarvan sommige waren aangepast om zweefvliegtuigen te slepen door middel van een sleeppunt dat aan het staartwiel was bevestigd; enkele piloten werden getraind om met de Hotspur te vliegen, waaronder vechter-aas Don C. Laubman . De Spitfires bleken redelijk effectief te zijn als zweefvliegtuigsleepboten, hoewel hun motoren gevoelig waren voor oververhitting omdat de maximale sleepsnelheid van het zweefvliegtuig 160 mijl per uur (260 km / h) was, relatief traag voor een Spitfire. General Aircraft Hotspur - https://nl.qaz.wiki/wiki/General_Aircraft_Hotspur

Eén uitvoering mogelijk:

  • General Aircraft LTD. HOTSPUR Mk.II - No.2 Glider Training School, RAF, Croughton 1941.

Schaal 1:72

Released by NOVO in 1978

NOVO F152 

Beoordelingen ()
NOVO F152 General Aircraft LTD. HOTSPUR Mk.II heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
NOVO F152 General Aircraft LTD. HOTSPUR Mk.II


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items