opc_loader
Merken

Academy 1651 GRUMMAN TBF-1 AVENGER

Artikelnr: Academy 1651

Modelwereld.eu heeft het de grootste voorraad modelvliegtuigen van Europa. 
Naast onze modellen, bouwpakketten en miniaturen leveren we ook alle toebehoren zoals verf en penselen. Kijk hier voor het aanbod decals, verf en lijmen in de categorie accessoires

14,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

GRUMMAN TBF-1 AVENGER

De Avenger was een Amerikaanse torpedobommenwerper die tijdens de Tweede Wereldoorlog dienst deed in het gebied rond de Stille Oceaan. De Avengers waren gestationeerd op vliegkampschepen en op militaire vliegvelden die onder de Amerikaanse marine stonden. De Avenger werd ontwikkeld als opvolger van de Douglas TBD-1 Devastator die rond 1939 verouderd raakte.

Tijdens een aanval in onder andere Tulagi, op 4 mei 1942, vlak vóór de Slag in de Koraalzee, werd de Japanse "B"-invasievloot door deze Avengers totaal vernietigd. In 1944 waren deze Avengers uitgerust met zoekkop-torpedo's, die de duikende vijandelijke onderzeeboten achterna zaten. Deze torpedo's werden geleid door sonargeluiden en torpedeerden op die manier onderzeeboten in de diepte.

De Nederlandse Marine Luchtvaartdienst had in de jaren 50 in totaal 78 Avengers in drie verschillende uitvoeringen in dienst.

Eén uitvoering mogelijk;

  • GRUMMAN TBF-1 AVENGER - U.S.Navy

Schaal 1:72

Released by Academy 1987.

Academy 1651 

Beoordelingen ()
Academy 1651 GRUMMAN TBF-1 AVENGER heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Academy 1651 GRUMMAN TBF-1 AVENGER


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items