opc_loader
Merken

Heller L090 YAK-3 Normandie-Niemen

Artikelnr: Heller L090

Modelwereld.eu heeft het grootste assortiment van Europa. 
Naast onze modellen, bouwpakketten en miniaturen leveren we ook alle toebehoren zoals verf en penselen. Kijk hier voor het aanbod decals, verf en lijmen in de categorie accessoires

16,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

YAK-3 Normandie-Niemen

De Normandie-Niemen Regiment is een vechter eskader, later regiment (van drie squadrons) van de Franse luchtmacht.

Het wordt geserveerd op het Oostfront van de Europa in de Tweede Wereldoorlog met de 1e Air Army. Het regiment is opmerkelijk omdat het een van de slechts twee lucht gevechtseenheden van een geallieerde West-Europese landen om deel te nemen aan het Oostfront tijdens de Tweede Wereldoorlog, de andere is de Britse No. 151 Wing RAFen de enige die samen vechten met de Sovjets tot het einde van de oorlog in Europa.

Aan het einde van de oorlog, was het regiment beweerd 273 vijandelijke vliegtuigen neergehaald, 37 probables, en verloor 87 vliegtuigen en 52 piloten in ruil. Sommige 5240 sorties werden gevlogen en de unit nam deel aan 869 luchtgevechten. De unit ook vernietigd 27 treinen, 22 locomotieven, twee E-boten, 132 vrachtwagens en 24 medewerkers auto's. Tweeënveertig van piloten van het eskader werden gedood en 30 bereikt ace-status.

Vier van zijn piloten, Marcel Albert, Marcel Lefèvre, Jacques André en Roland de La Poype, werd Helden van de Sovjet-Unie.

Twee uitvoeringen mogelijk;

  • YAK-3 Normandie-Niemen - No.12 France, Winter 1945-1946. During the war this plane belonged to asp.St.Phalle. After the World War 2 end. Note the retouch on fuselage (overpainting of red star) and placing of Lorraine cross at vertical tail flat. The a/c equipped with VK-105PF engine.

  • YAK-3 Normandie-Niemen - GC 3/5 "Normandie-Niemen", Armee de l'Air

Afmetingen;

  • Lang; 118 mm.
  • Breed; 127 mm.

Aantal onderdelen; 36

Released by Heller in 1975

Heller L090 

Beoordelingen (0 )
Heller L090 YAK-3 Normandie-Niemen heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items