opc_loader
Merken

Hasegawa E12 Kawasaki Ki-48-I LILY Japanese Army Light Bomber

Artikelnr: Hasegawa E12

Kawasaki Ki-48-I LILY Japanese Army Light Bomber

Hasegawa E12 / JS-131

21,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Kawasaki Ki-48-I LILY Japanese Army Light Bomber

De Kawasaki Ki-48 Soukei "Leger type 99 tweemotorige lichte bommenwerper" was een tweemotorige bommenwerper die door het Japans Keizerlijk Leger in de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt. De geallieerde codenaam was "Lily".

Toen de oorlog begonnen was was de Ki-48 de belangrijkste bommenwerper van het leger buiten China en werd gebruikt in de strijd in MalayaBurmade slag om de Filipijnen en Nederlands Indië. Snelheid was het belangrijkste wapen van de Ki-48, maar tegen de modernere gevechtsvliegtuigen van de geallieerden was de maximumsnelheid van 480 km/u niet meer hoog genoeg om onderschepping te ontlopen. Ook bleek dat het defensieve boorgeschut tekort schoot en de bommen lading te laag was. Ook het gebrek aan bescherming voor de bemanning en brandstoftanks bij de kou variant zorgden voor zware verliezen. Om de verliezen binnen de perken te houden werden de Ki-45's waar mogelijk alleen nog maar voor nachtelijke missies ingezet. Ook op de grond was de bommenwerper een makkelijk doel, en grote hoeveelheden werden in Nieuw-Guinea verwoest door de geallieerden.

Drie uitvoeringen mogelijk;

  • Kawasaki Ki-48-I Type 99 - Imperial Japanese Army Air Service, 16 Sentai, China 1943.

  • Kawasaki Ki-48-I Type 99 - Imperial Japanese Army Air Service, 90 Sentai, Malaysia 1942.

  • Kawasaki Ki-48-I Type 99 - Imperial Japanese Army Air Service, Hokota Flying School. 

Schaal 1:72

Released by Hasegawa in 1980.

Hasegawa E12 / JS-131

Beoordelingen (0 )
Hasegawa E12 Kawasaki Ki-48-I LILY Japanese Army Light Bomber heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: