opc_loader
Merken

Mantua Model Italy 803 Falconet 'Middeleeuws kanon'

Artikelnr: Mantua Model Italy 803

Falconet 'Middeleeuws kanon' 

Mantua Model Italy 803 

59,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Falconet 'Middeleeuws kanon' 

De Falconet is ontworpen door Leonardo da Vinci en werd beschouwd als een uitstekend wapen vanwege zijn gemakkelijke training en achterlading.

De falconet of falcon (valk) was een licht kanon ontwikkeld aan het einde van de 15de eeuw. Tijdens de middeleeuwen werd geschut vaak versierd met gravures van reptielen, vogels of andere dieren afhankelijk van hun grootte. Bijvoorbeeld de veldslang of culverin was vaak versierd met slangen, ook de handgrepen van vroeger geschut werd vaak op deze manier versierd. De falconet vuurde een licht projectiel af die qua gewicht net zo zwaar was als een roofvogel en werd dus daarom versierd met gravures van valken. Vergelijkbaar is bijvoorbeeld het musket die vaak versierd werd met een sperwer.

De loop was ongeveer 1,2 m in lengte en het kaliber lag rond de 5 centimeter. De falconet werd aan de voorzijde geladen met ongeveer 250 gram aan buskruit om een solide bal van ongeveer 500 gram, een kleine 1500 meter te krijgen. Tevens kon er een kartets, een houder gevuld met musketmunitie, hetgeen op korte afstand verwoestend was onder infanteristen.

Detais;

  • Afmetingen grondplaat: 110 x 210mm
  • Laser cut houten delen
  • Metalen kanon
  • Bouwtekening

Schaal 1:17

Released by Mantua Model Italy in 1972.

Mantua Model Italy 803 

Beoordelingen ()
Mantua Model Italy 803 Falconet 'Middeleeuws kanon' heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Mantua Model Italy 803 Falconet 'Middeleeuws kanon'


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: