opc_loader
Merken

Classix EM76818 Morris Minor 2 door Saloon - Blue/Green

Artikelnr: Classix EM76818

Morris Minor 2 door Saloon - Blue/Green

De Morris Minor was een automodel van de Britse fabrikant Morris Motors Ltd., dat op 20 september 1948 werd gepresenteerd in het Earls Court Exhibition Centre in Londen en dat tot 1971 in productie is gebleven. Het model, dat in het Verenigd Koninkrijk de bijnaam "Moggy" heeft, geldt als "typisch Engels" en is een gewild verzamelaarsobject onder liefhebbers van oldtimers.

Al tijdens het interbellum, in 1928, kwam onder de naam Morris Minor een zeer succesvolle auto "voor de kleine man" in productie, die compact was van buiten, comfortabel van binnen en zuinig in het gebruik.

De naoorlogse Morris Minor was ontworpen door Sir Alec Issigonis (1906-1988). Zijn doel was met de Morris Mosquito (zoals het prototype aanvankelijk heette) een goedkope en kleine gezinsauto te ontwikkelen met het comfort van duurdere modellen. Er zijn verschillende versies van de Morris Minor gemaakt. De allereerste in 1948 was een 2-deurs personenauto, met de koplampen nog naast de grille (Lowlight). Later is dit veranderd en zijn deze naar de spatborden verplaatst. Al snel kwamen er ook een vierdeurs sedan en een cabriolet (de Tourer) uit. In 1953 volgden de Traveller (met houten achterkant) en twee bedrijfsauto's: de Pick-up met open laadbak en de Van bestelwagen met gesloten achterkant.

Schaal 1:76

Classix EM76818 

4,75

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen ()
Classix EM76818 Morris Minor 2 door Saloon - Blue/Green heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Classix EM76818 Morris Minor 2 door Saloon - Blue/Green


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: