opc_loader
Merken

Oxford 76AC002 Austin Champ 9th Parachute Reg 16th Airborne Brg Suez 1

Artikelnr: Oxford 76AC002

Austin Champ 9th Parachute Reg 16th Airborne Brg Suez 1

Oxford 76AC002 

12,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Austin Champ 9th Parachute Reg 16th Airborne Brg Suez 1

De Suez-crisis van de tweede helft van 1956 was het resultaat van een poging van de Egyptische president, kolonel Nasser, om het Suezkanaal te nationaliseren en te beheersen, waarvan het 200 kilometer lange traject onder de jurisdictie van zowel Frankrijk als Groot-Brittannië was gekomen.

De situatie escaleerde en in november 1956 viel Operatie Musketier, bestaande uit Britse, Franse en Israëlische troepen, Port Said aan en nam posities in om het kanaal te heroveren. Hoewel de missie succesvol was, werd de hele oefening onder de loep genomen en werden de troepen teruggetrokken ten gunste van de inzet van een VN-vredesmacht. De reputatie van Groot-Brittannië kreeg een zware klap en de premier Sir Anthony Eden trad af.

De Austin Champ werd tussen 1951 en 1956 geproduceerd door de Austin Motor Company, eerst voor militair gebruik zoals hier afgebeeld maar later ook voor civiel gebruik. De tweede release van Oxford's Austin Champ op schaal 1:76 is gedecoreerd zoals hij zou zijn ingezet door de Britse strijdkrachten tijdens de Suez-crisis die begon in Port Said en de Sinaï-woestijn. Het draagt het woestijnkleurenschema van lichte steen met donkerder beige voorgevormde stoelen. De jeep met open dak is geregistreerd met een militair kenteken 44 BE 54 en draagt geallieerde militaire markeringen in wit op de zijkanten en op de rand van de motorkap. De voor- en achterbumpers zijn voorzien van het Pegasus-embleem en de berijder die het voertuig identificeert zoals ingezet bij het Parachute Regiment Airborne Forces. De gele militaire brugplaat boven de voorbumper draagt het nummer 4. Als finishing touch zijn de wielnaven in dezelfde kleur als de carrosserie gespoten, terwijl het stuur zwart is met zilveren spaken. Ook het dashboard en het instrumentenpaneel zijn zwart.

Oxford 76AC002 

Beoordelingen ()
Oxford 76AC002 Austin Champ 9th Parachute Reg 16th Airborne Brg Suez 1 heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Oxford 76AC002 Austin Champ 9th Parachute Reg 16th Airborne Brg Suez 1


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: