opc_loader
Merken

72COM005 De Havilland DH 88 COMET CS-AAJ "SALAZAR"

Artikelnr: 72COM005

De Havilland DH 88 COMET CS-AAJ "SALAZAR"

In het begin concentreerde De Havilland zich op enkel- en tweezits dubbeldekkers, wat eigenlijk een voortzetting was van zijn werkzaamheden bij Airco, maar aangedreven door De Havillands eigen Gipsy-motoren. Dit waren onder meer de Gipsy Moth en de Tiger Moth. Deze vliegtuigen zetten meerdere records op hun naam, veelal gevlogen door De Havilland zelf. Amy Johnson vloog solo van Engeland naar Australië in een Gipsy Moth in 1930, een vlucht van 19,5 dag.

De Moth-lijn van vliegtuigen werd doorgezet met de verbeterde en dichte Hornet Moth en Moth Miner, die een laagdekker van hout was.

De DH.84 Dragon was het eerste vliegtuig gekocht door Aer Lingus, dat later ook met de DH.84B Dragon Express en de DH.89 Dragon Rapide zou vliegen. De Havilland ging door met het produceren van snelle vliegtuigen, waaronder het zeer snelle tweemotorige DH.88 Comet postvliegtuig, waarvan er één in het rood bekend werd als de winnaar van de MacRobertson Air Race van Engeland naar Australië.

Eén uitvoering mogelijk;

  • De Havilland DH 88 COMET - CS-AAJ "SALAZAR", Lisbon, Portugal

Schaal 1:72

49,00

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen ()
72COM005 De Havilland DH 88 COMET CS-AAJ "SALAZAR" heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
72COM005 De Havilland DH 88 COMET CS-AAJ "SALAZAR"


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: