opc_loader
Merken

ATLAS LG22 Nakajima B5N Type 97 Carrier Attack Bomber

Artikelnr: ATLAS LG22

Nakajima B5N Type 97 Carrier Attack Bomber

ATLAS LG22 

15,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Nakajima B5N Type 97 Carrier Attack Bomber

De Nakajima B5N "Kate" was gedurende een groot deel van de Tweede Wereldoorlog de standaard torpedobommenwerper op vliegdekschepen van de Japanse Keizerlijke Marine (IJN).

De B5N werd voornamelijk gebruikt als een op een vliegdekschip gebaseerd vliegtuig en af ​​en toe als een landbommenwerperHet had een bemanning van drie: piloot, navigator/bommenwerper/waarnemer en radio-operator/schutter. Net als bij andere IJN-vliegtuigen met meerdere zitplaatsen, stond een individuele bommenwerper onder bevel van het hoogste bemanningslid aan boord, dat de waarnemer zou kunnen zijn in plaats van de piloot.

Het oorspronkelijke model B5N1 zag voor het eerst actie in de Tweede Chinees-Japanse oorlog in 1938. De bijgewerkte B5N2 speelde een belangrijke rol bij de aanval op Pearl HarborEen van de B5N2's droeg Mitsuo Fuchida, de commandant van de aanval, en een van het vliegdekschip Hiryu werd gecrediteerd voor het tot zinken brengen van het slagschip ArizonaVijf torpedobommenwerpers werden neergeschoten in de eerste golf. Afgezien van deze inval, waren de grootste successen van de B5N2 de sleutelrol die het speelde bij het tot zinken brengen van het Amerikaanse vliegdekschip Lexington tijdens de Slag in de Koraalzee en Hornet bij de Slag bij de Santa Cruz-eilanden, en het uitschakelen van deYorktown bij de Slag bij Midway, later tot zinken gebracht door de Japanse onderzeeër  I-168.

Uitvoering;

  • Nakajima B5N2 Kate - Imperial Japanese Navy Air Service, Akagi Flying Squadron, AI-301 flown by Capt. Matsuzaki Mituso, Pearl Harbor attack, first wave - Pearl Harbor, December 1941.

Afmetingen;

  • Lang; 144 mm.
  • Breed; 214 mm.

Atlas Editions gegoten vliegtuigen functie:

  • Gegoten metalen en kunststof constructie.
  • Realistische paneellijnen, antennes, toegangspanelen en oppervlaktedetails.
  • Presentatiestandaard om het vliegtuig "in vlucht" weer te geven.
  • Vaste, niet-draaiende plastic propellers.

Schaal 1:72

ATLAS LG22 

Beoordelingen ()
ATLAS LG22 Nakajima B5N Type 97 Carrier Attack Bomber heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
ATLAS LG22 Nakajima B5N Type 97 Carrier Attack Bomber


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: