opc_loader
Merken

ATLAS LG24 Hawker Hurricane Mk.I

Artikelnr: ATLAS LG24

Hawker Hurricane Mk.I

ATLAS LG24 

16,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Hawker Hurricane Mk.I

De Hawker Hurricane was een jachtvliegtuig van de RAF. Het werd ingezet tijdens de Tweede Wereldoorlog en verwierf vooral bekendheid in de Slag om Engeland.

Tijdens de Slag om Engeland waren de Hurricanes verantwoordelijk voor 70% van de neergehaalde Duitse toestellen. Hoewel qua ontwerp wellicht wat ouder dan de ook legendarische Spitfire (zo was het achterste deel van de romp traditioneel opgebouwd uit hout en textiel) was de Hurricane van vitaal belang tijdens de Slag om Engeland. Omdat ze veel eenvoudiger van constructie waren dan de Spitfires konden ze ook veel sneller hersteld worden. Ook het Poolse squadron dat de meeste vijandelijke vliegtuigen neerhaalde vloog met de Hurricane.

Er kwamen meerdere versies van het toestel met een krachtiger motor, de Merlin XX, en met variaties in de bewapening zoals 12 mitrailleurs en met 20mm en 40mm-kanonnen. De laatste versie, de Mk4, was het eerste geallieerde toestel dat in februari 1942 uitgerust werd met gronddoelraketten. Hoewel de basisconstructie van het toestel verouderd was bleef het tot na de Tweede Wereldoorlog in dienst. Er werden in totaal 12.780 stuks gebouwd in Groot-Brittannië en 1451 stuks in Canada door de Canadian Car and Foundry Company.

De Hurricane werd door een groot aantal andere landen gebruikt. Nog voor de Tweede Wereldoorlog werden 20 toestellen geleverd aan België, dat ook de licentierechten kocht. Eind 1941 werden 24 Hurricanes geleverd aan het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger. Andere gebruikers waren o.a. Finland, Roemenië, Griekenland en de Sovjet-Unie. In totaal hebben ongeveer 4000 Hawker Hurricanes bij andere luchtmachten gevlogen.

Uitvoering;

  • Hawker Hurricane Mk.I - Royal Air Force, P3395/JX-B, No.1 Squadron, flown by F/O, A.W.Clowens, Wittering, 'Battle of Britain', September 1940.

Afmetingen;

  • Lang; 136 mm.
  • Breed; 174 mm.

De Agostini "WWII Fighters" gegoten vliegtuigen zijn voorzien van:

  • Gegoten metalen en kunststof constructie.
  • Realistische paneellijnen, antennes, toegangspanelen en oppervlaktedetails.
  • Verwisselbaar verlengd/ingetrokken landingsgestel.
  • Presentatiestandaard om het vliegtuig "in vlucht" weer te geven.

Schaal 1:72

ATLAS LG24 

Beoordelingen ()
ATLAS LG24 Hawker Hurricane Mk.I heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
ATLAS LG24 Hawker Hurricane Mk.I


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items