opc_loader
Merken

DeAGOSTINI LG09 Supermarine Spitfire Mk.Vb 'RAF No.234 (Madras Presidency) Sqn.'

Artikelnr: DeAGOSTINI LG09

Supermarine Spitfire Mk.Vb 'RAF No.234 (Madras Presidency) Sqn.'

DeAGOSTINI LG09 

16,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Supermarine Spitfire Mk.Vb 'RAF No.234 (Madras Presidency) Sqn.'

Ontworpen door RJMichell om te voldoen aan een British Air Ministry-specificatie, vloog de Supermarine Spitfire voor het eerst op 5 maart 1936.

Met zijn combinatie van een prachtig ontwerp van een jager, de uitstekende prestaties van zijn Rolls-Royce Merlin-krachtbron en vuurkracht geleverd door dubbele kanonnen en vier machinegeweren geweren, werd de Spitfire een ongeëvenaard symbool van overwinning. De Spitfire had 40 grote varianten en werd in grotere aantallen gebouwd dan enig ander Brits vliegtuig uit die tijd. Het vloog operationeel op elk front tussen 1939 en 1945 en was betrokken bij alle grote acties van de Royal Air Force.

De Supermarine Spitfire wordt door velen beschouwd als de prachtigst ontworpen eenzitsjager die tijdens de Tweede Wereldoorlog verscheen. De Spitfire heeft tijdens zijn lange productieleven talloze grote en kleine veranderingen ondergaan. Vroege verbeteringen resulteerden in de Mk.V-serie van Spitfires, die de meest geproduceerde versies van alle Mk's werden. De belangrijkste verbeteringen waren de inrichting van de drievleugelige bewapeningsconfiguraties en het gebruik van de krachtigere Merlin-type 45-motor. De meest talrijke Mk.V was de "B" gevleugelde versie, die een gemengde bewapening had van twee 7,7 mm machinegeweren en één 20 mm kanon in elke vleugel.

Uitvoering;

  • Supermarine Spitfire Mk.Vb - Royal Air Force,  No.234 'Madras Presidency' Squadron, flown by Aksel Svendsen, RAF Ibsley, England, 1942.

Afmetingen;

  • Lang; 127 mm.
  • Breed; 159 mm.

De Agostini "WWII Fighters" gegoten vliegtuigen zijn voorzien van:

  • Gegoten metalen en kunststof constructie.
  • Realistische paneellijnen, antennes, toegangspanelen en oppervlaktedetails.
  • Verwisselbaar verlengd/ingetrokken landingsgestel.
  • Presentatiestandaard om het vliegtuig "in vlucht" weer te geven.

Schaal 1:72

DeAGOSTINI LG09 

Beoordelingen ()
DeAGOSTINI LG09 Supermarine Spitfire Mk.Vb 'RAF No.234 (Madras Presidency) Sqn.' heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
DeAGOSTINI LG09 Supermarine Spitfire Mk.Vb 'RAF No.234 (Madras Presidency) Sqn.'


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: