opc_loader
Merken

Oxford 72DV004 DH104 Dove G-AROI British Eagle

Artikelnr: Oxford 72DV004

DH104 Dove G-AROI British Eagle

De De Havilland DH 104 Dove was een Brits short-haul-vliegtuig dat werd ontwikkeld als een monoplan-opvolger van de vooroorlogse Dragon Rapide en zijn eerste vlucht maakte in september 1945 en een jaar later in productie ging. De productie duurde tot 1967.

Voormalige Tweede Wereldoorlog piloot Harold Bamburg lanceerde Eagle Aviation Ltd op 14 april 1948 met een investering van £ 100 en het bedrijf bediende binnenlandse en internationale vluchten nog eens 20 jaar tot 1968 toen het in liquidatie ging. De naam veranderde in 1963 in British Eagle International Airways.

Dit model uit de Britse Eagle-periode heette 'Eaglet' en is gedecoreerd in de bedrijfskleur van zilver, rood en wit met zwarte afbeeldingen. De stoelen aan de binnen- en passagierszijde zijn in een rode kleur gegoten. Het vliegtuignummer is gedrukt op de stuurboord boven- en onderkant, evenals langs de achterste romp. Merk ook op, de Union Flag gedrukt voor de naam van de Britse Adelaar achter het cockpitvenster. Twee laatste details zien het Eagle 'E'-logo in de vorm van de vogel gedrukt op de staartvin / roer en de naam' Eaglet 'gedrukt op elke zijde van de romp onder de cockpit.

de Havilland Dove

Ontworpen als vervanging van een monovlak voor de Dragon Rapide, werd de duif voor het eerst gevlogen op 25 september 1945.

De Oxford Diecast "History of Flight" -serie presenteert betaalbare, kant en klare gegoten modellen van civiele en militaire vliegtuigen.

Oxford Diecast "History of Flight" diecast vliegtuigen functie:

  • Diecast metalen constructie met enkele plastic componenten.
  • Realistische paneellijnen, antennes, toegangspanelen en oppervlaktedetails.
  • Uitwisselbaar verlengd / ingetrokken landingsgestel met draaiende wielen.
  • Presentatiestand om het vliegtuig "tijdens de vlucht" weer te geven.
  • Draaiende propellers.
  • Geen piloten.

Schaal 1:72

Oxford 72DV004 

51,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen ()
Oxford 72DV004 DH104 Dove G-AROI British Eagle heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Oxford 72DV004 DH104 Dove G-AROI British Eagle


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: