opc_loader
Merken

Strelets*R A002 8 Inch Mk.VII Howitzer with American Crew WWI

Artikelnr: Strelets*R A002

8 Inch Mk.VII Howitzer with American Crew WWI

Strelets*R A002 

14,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

8 Inch Mk.VII Howitzer with American Crew WWI

De BL 8-inch houwitser Marks VI, VII en VIII (6, 7 en 8) waren een serie Britse artillerievuur houwitsers op mobiele rijtuigen met een nieuw ontwerp geïntroduceerd in de Eerste Wereldoorlog.

Ze werden ontworpen door Vickers in Groot-Brittannië en geproduceerd door alle vier de Britse artilleriefabrikanten, maar vooral door Armstrong en een Amerikaans bedrijf. Ze waren de equivalenten van de Duitse 21 cm Morser 16 en werden in Britse dienst op dezelfde manier gebruikt als de BL 9,2-inch houwitser, maar waren sneller te vervaardigen en mobieler. Ze leverden een 200 pond schaal tot 12.300 meter. Ze hadden een beperkte dienst in het Britse leger in de Tweede Wereldoorlog voordat ze werden omgebouwd tot het nieuwe 7,2-inch kaliber. Ze voorzagen ook een klein aantal Australische en Canadese batterijen in de Eerste Wereldoorlog en door het Amerikaanse leger in die oorlog. Ze werden in kleine aantallen gebruikt door andere Europese legers.

aantal figuren; 10 + 1 8 Inch Mk.VII Howitzer

Schaal 1:72

Strelets*R A002 

Beoordelingen (0 )
Strelets*R A002 8 Inch Mk.VII Howitzer with American Crew WWI heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: