opc_loader
Merken

Strelets*R 190 MOUNTED RIF REBELS

Artikelnr: Strelets*R 190

MOUNTED RIF REBELS

Strelets*R 190 

13,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

MOUNTED RIF REBELS

De rifoorlog was een gewapend conflict uitgevochten 1911-1927 tussen de koloniale mogendheid Spanje (later vergezeld door Frankrijk ) en de Berber stammen van de Rif bergachtige regio Marokko.

Onder leiding van Abd el-Krim hebben de Riffijnen aanvankelijk verschillende nederlagen toegebracht aan de Spaanse troepen door gebruik te maken van guerrillatactieken en veroverde Europese wapens. Na de militaire interventie van Frankrijk tegen de troepen van Abd el-Krim en de grote landing van Spaanse troepen op Al Hoceima, beschouwd als de eerste amfibische landing in de geschiedenis waarbij tanks en vliegtuigen werden gebruikt, gaf Abd el-Krim zich over aan de Fransen en werd in ballingschap gevoerd.

De Berberse stamleden hadden een lange traditie van felle vechtvaardigheden, gecombineerd met hoge standaarden van veldkunst en scherpschutterskunst. Ze werden bekwaam geleid door Abd el-Krim, die zowel militaire als politieke expertise toonde. Het Rifiaanse reguliere leger was echter nooit een erg grote troepenmacht. De elite van de Rifiaanse strijdkrachten vormden reguliere eenheden die volgens Abd el-Krim, geciteerd door de Spaanse generaal Manuel Goded, 6.000 tot 7.000 telden. Andere bronnen stellen het veel lager, rond de 2.000 tot 3.000.

Aantal figuren; 12 + 12 paarden

Schaal 1:72

Released by Strelets*R 2019.

Strelets*R 190 

Beoordelingen (0 )
Strelets*R 190 MOUNTED RIF REBELS heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items